Veldtoertocht

Op de 4e zondag van oktober organiseert onze veldtoertochtcommissie onze eigen Trappistentrappers veldtoertocht (VTT). Dit evenement is voor iedereen toegankelijk, onze eigen leden mogen gratis deelnemen. Elk jaar mogen wij tussen de 700 en 1500 enthousiaste deelnemers verwelkomen.

Onze VTT kent 3 afstanden, namelijk 27, 47 en 60 kilometer. De 47 km en 60 km vallen grotendeels samen, na circa 25 km is er een splitsing waarbij een extra lus van 15 km kan worden gereden.

De route is volledig uitgepijld, op gevaarlijke oversteekplaatsen staan gecertificeerde verkeersregelaars en er is een goed voorziene verzorgingspost onderweg. Bij de verzorging kunnen deelnemers wat eten en drinken, tevens is hier materiaal hulp en EHBO aanwezig.

De tocht voert langs verschillende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Galderse Meren, het Mastbos, Meerse Bergen, De Mosten en de Krochten.
Het parcours is zeer gevarieerd en is onder nagenoeg alle weersomstandigheden goed berijdbaar met MTB of crossfiets.

In 2019 werd onze toertocht gereden op zondag 27 oktober. Deze startte uiteraard van onze nieuwe thuisbasis: Café van T, aan de Wernhoutseweg 116 in Wernhout. Vele Trappistentrappers waren die zondag in de weer om alles goed te laten verlopen, zoals ook voorgaande jaren. Veiligheid voor deelnemers en overige betrokkenen staat hierbij hoog in het vaandel.
Foto’s van de tocht zijn te zien op onze fotopagina.

Delen via: