Uit de Bode van 31-08-2022

Altijd gevarieerde ritten op zondag. 

Trappistentrappers in de startblokken voor zondag

Eindelijk is het weer zover, de eerste zondag in september waar zovele Trappistentrappers reikhalzend naar uitkijken.

En dat is niet zonder reden, dan rijden we namelijk voor de eerste keer dit seizoen onze welbekende ‘Grote Trappiest’. Circa 75 km richting Bergen op Zoom. We rijden samen maar wel verdeeld in overzichtelijke groepen en een volgbus paraat. In theorie wordt het D tempo aangehouden maar de praktijk is vaak weerbarstig. We gaan lekker vroeg op pad, om 8.00 uur, dan zijn we op tijd weer thuis want het is ook nog bloemencorso.

Afwisseling
Iedere rit is uniek en juist dat zorgt voor de broodnodige variatie. Als je al lange tijd wekelijks fietst dan heb je het meeste wel gezien in de buurt. In de eerste en de laatste 20 km van iedere rit fiets je heel vaak dezelfde wegen maar in het tussenliggende gedeelte weten onze rituitzetters toch vaak nog hele leuke stukken te vinden en dat houdt het spannend, dat houdt het fietsen leuk.

Zondagse ritten
Ook deze week waren de ritten weer de moeite waard. Onze A groep reed met 11 man naar Lage Zwaluwe, goed voor 101 km. De B deed daar een schepje bovenop door 111 km naar Riel en Terheijden te rijden. De C groep kwam over Zevenbergschen Hoek terug met 91 km en de D groep stond na 84 km weer terug thuis van hun rit over Poppel. De drie laatstgenoemde groepen reden met gemiddeld 17 man.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG