Uit de Bode van 30-06-2021

Hierbij het volledige artikel zoals dat in de Bode had moeten staan.

Trappertjes trainen bij Bart.         

Foto: Nicole van Hasselt

Geen officiële tijdrit voor Trappistentrappers

Op het drukke weekend van vorige week volgde een weekend met gewone clubritten. De opkomst was, net als het weer, prima en er werd dan ook naar volle tevredenheid gefietst. Komende zondag wordt weer een speciale editie.

Het kan niet alle dagen modderfeest zijn. Na die super leuke ochtend van vorige week, in de blubber op het crossterrein bij Bart Nouws, volgde afgelopen zondag weer een Trappertjes training in de Krochten. Ook hier hadden 21 jeugdige fietsertjes met de 6 jeugdleiders het goed naar hun zin in dit mooi gevarieerd stukje bos met volop mogelijkheden voor training en vermaak. De mooie actiefoto’s van vorige week kunt u vinden onder de rubriek Nieuws op www.trappistentrappers.nl, daar vindt u ook een artikeltje over de Limburgrit van vorige week zaterdag.

Zondagsritten
Nadat alle bandjes waren opgepompt kon de A groep zondagochtend vertrekken voor een rondje ‘brug bij Nieuw Vossemeer’. Het toeval wil dat ook de Oesterdam op de route bleek te liggen, dat was mooi meegenomen. Door verkeersdrukte kon de bus even niet volgen maar dat werd met een belletje meteen opgelost. De debutanten in deze 17 man tellende groep kunnen gerust zijn, als je zo’n rit van ruim 106 km in dit tempo aan kunt dan kun je alles aan.
De B groep reed met 26 man een hele mooie ronde over de dijken bij Rilland. Met wind in de rug vertrokken en dat zorgde ervoor dat ze op de terugweg van deze 112 km lange rit nog stevig moesten doortrappen.
De C groep reed ook naar Nieuw Vossemeer maar dan zonder die brug en ook geen Oesterdam erbij. Wel een mooi stukje langs het Schelde-Rijnkanaal en langs Steenbergen terug. Een leuke rit van 100 km die door de 28 deelnemers in een aardig tempo werd afgelegd. De tegenwind leverde geen noemenswaardige problemen op, er werd hooguit wat sneller van koppositie gewisseld.
Onze D groep reed een alleraardigste rit naar Dinteloord. Een rit waarbij weinig bijzonderheden te melden waren, op twee lekke banden na. Met een omleiding over de Ellewaard kwamen zij na 94 km weer terug in Wernhout.
De E groep tenslotte reed met 4 deelnemers een rit van 55 km waarbij twee leden in Rijsbergen de groep verlieten, nummer drie in Zundert en de laatste plakte er dan nog een lusje bij aan om aan de kilometers te komen.

Tijdrit
Aanstaande zondag 4 juli staat er een alternatief voor onze jaarlijkse tijdrit op het programma, dit als gevolg van de Corona beperkingen. Bij onze klassieke tijdrit wist je precies waar je aan toe was. Je hoefde niets mee te brengen, gewoon op tijd aanwezig zijn, dan zo hard als je kon je rondjes fietsen en je dag was weer goed. Dat de inschrijving deze keer wat aarzelend op gang kwam kan te maken hebben met het feit dat niet geheel duidelijk was (en nog niet trouwens) wat we nu eigenlijk van deze alternatieve tijdrit mogen verwachten. Wat dat betreft zijn Trappistentrappers soms net wielrenners: ze laten zich niet graag verrassen. De Tijdritcommissie heeft beloofd dat het erg leuk wordt en dat geloven we graag. Laat je dus toch een keer verrassen en zorg dat je er zondag bij bent.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG