Uit de Bode van 30-03-2022

Hersteloefening na zware rit 

Foto: Willy Kustermans

Trappistentrappers zijn goed voorbereid

Met de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race voor de deur lieten Trappistentrappers niets aan het toeval over om straks goed voorbereid aan de start te kunnen staan.

Na een week van vier- tot vijfhonderd trainingskilometers zullen de meesten deelnemers een weekje relatieve rust inlassen om zaterdag 2 april in absolute topconditie aan We Ride Flanders te kunnen beginnen. Een 257 km lange tocht met lastige kasseienstroken en vele hoogtemeters. Precies een week later volgt de 240 km lange tourversie van de Amstel Gold Race met bijna 3000 hoogtemeters.

Zondagsritten
De A groep reed met 17 man een rondje Arendonk van 110 km. Enkele renners plakten er zomaar een extra lus van nog eens 100 km bij aan.
Onze B renners waren vermoedelijk met 33 man toen zij koers zetten richting Lage Zwaluwe. Een rit van 100 km met ‘slechts’ 1 gesneuvelde Garmin ondanks de vele klinkerweggetjes.
De C groep telde 31 man voor hun rit langs de Sophiaweg bij Woensdrecht. Twee keer een lekke band en beide keren had de groep niet echt zin om te stoppen en dat is best begrijpelijk, als er ééntje pech heeft hoeven er geen 30 pech te hebben en daarbij, de volgbus is er ook altijd nog.
De D groep reed met 17 deelnemers een rondje van 81 km. Een mooie en bochtige rit over landelijke wegen in de Noorderkempen.

Programma
Zondag 3 april zet Gerda Nouws de rit uit voor de D groep en Gerard van Gastel voor de C groep, beide groepen vertrekken om 9.00 uur. A en B groep blijft een vraagteken in verband met de zaterdagactiviteit, mogelijk rijdt er een combinatiegroep. Vertrektijd blijft voor hen in ieder geval 8.30 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG