Uit de Bode van 29-09-2021

Op weg naar het WK in Antwerpen. 

Foto: Ferdinand Lakens
De overige sfeerfoto’s vindt je onder dit artikel.

Trappistentrappers zomerseizoen ten einde

Terwijl de A groep het plannetje had opgevat om gezamenlijk naar de start van het WK wielrennen in Antwerpen te gaan kijken reden de overige groepen hun laatste clubrit van dit seizoen.

De B groep reed een rondje Terheijden met 9 man. De C groep reed met 15 man richting Herentals en de D groep reed van Nieuwmoer tot Chaam met z’n 17en. De WK kijkers reden met 18 man vanaf Brecht langs het kanaal tot het Schipperskwartier in Antwerpen waar ze de hele wereldtop in al z’n glorie voorbij zagen komen. Na afloop met z’n allen in Loenhout bij Frits op de koffie met zo’n lekkere Belze koffiekoek, een mooiere afsluiting van het seizoen kun je nauwelijks bedenken. 

Einde seizoen
Met de Koninginnenrit sluiten we aanstaande zondag ons zomerseizoen af. Een seizoen dat wat later dan gebruikelijk pas 23 mei van start ging, vol enthousiasme hebben we toen de eerste clubritten gereden. Sinds die overweldigende start met record aantallen deelnemers leek de animo voor de clubritten echter alleen maar af te nemen. Over de gehele linie lijkt het trouwens dat we een stapje terug gedaan hebben. Niet alleen de wekelijkse opkomst nam af, het kostte vaak ook moeite om rituitzetters te vinden en de opstapgroep verdween geheel uit beeld. Ook de woensdagavond trainingsritten werden nauwelijks nog bezocht. Velen lijken nu hun heil te zoeken bij andere fietsgroepen of zoeken een eigen weg. Het kenmerkende saamhorigheidsgevoel staat wat onder druk. We zijn misschien nog wel één familie maar dan toch wat meer verre familie. 

Programma
Zoals eerder vermeld rijden we aanstaande zondag de Koninginnenrit. Vertrek voor alle leden om 9.00 uur bij café van T waar de groepen worden ingedeeld. De snelheid zal voor ieder goed te doen zijn en de afstand van ca 60 km is ook niet onoverkomelijk. Je boterhammetjes kun je thuislaten want zowat halverwege hebben we een koffiepauze en bij terugkomst volgt een gezellig samenzijn. In dit jubileumjaar wordt ons een speciale editie beloofd die je niet mag missen!

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG