Uit de Bode van 27-10-2021

Genieten voor jong en oud, 3 generaties Hack aan de start.   

Foto: gvg

Heerlijke Trappistentrappers veldtoertocht

Het zat gewoonweg allemaal mee op zondagochtend. Fantastisch fietsweer, een mooie opkomst en naar omstandigheden een goed berijdbaar parcours.

De droge zaterdag die volgde op de kletsnatte vrijdag was juist voldoende om het parcours in topconditie te hebben. Niet overdreven nat en zwaar maar zeker ook geen makkie, wel modder maar ook weer niet zoveel dat je er niet door kon. Het grasland was nog behoorlijk zompig maar wel berijdbaar, al waren dat misschien wel de zwaarste stukken van het parcours. Erg vermoeiend. Soms bekroop je het gevoel dat jij ouder wordt en de rest sterker maar uit de rood aangelopen gezichten bleek wel dat iedereen er soms moeite mee had.

Veranderingen
De door diverse instanties opgelegde beperkingen vroegen nogal wat aanpassingen aan onze aloude, vertrouwde en bekende toertocht en leken in eerste instantie te leiden tot een wat tam parcours met relatief veel (half)-verharde wegen. Maar tam was het beslist niet. Bij de Mosten bijvoorbeeld konden ook de techneuten onder de mountainbikers echt hun hartje ophalen. Daar was een heel leuk, uitdagend spoor uitgezet waarbij zo nu en dan op het randje gereden moest worden. Erg leuk om te doen. Verder kwamen er ook paadjes aan bod waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Kort samengevat was het een prima toertocht.

Après-fiets
Bij aankomst op het plein achter café van T was een hele gezellige drukte op het terras. Soep slurpende doorzetters die nog stonden na te genieten van de tocht maar ook vele renners die zichzelf na de geleverde prestatie al hadden beloond met een lekker glas Trappist.

Vrijwilligers
Zonder al die mensen die zich belangeloos hebben ingezet had deze toertocht nooit een succes kunnen zijn natuurlijk. Tientallen verkeersregelaars, de mensen van het inschrijven en de pauzepost, de soepbrigade (complimentje voor de kok is hier wel op z’n plaats), de mensen die de fietsen schoonspoten, het plaatsen en ophalen van de pijlen en al diegenen die we nu ongetwijfeld nog vergeten zijn: buitengemeen bedankt namens al die mountainbikers die hier zo lekker gefietst hebben! Voor jong en oud was het genieten met een hoofdletter E van Enorm genoten!

Programma
Zondag 31 oktober vertrekt de wegploeg om 9.00 uur voor de Winterronde. Denk eraan: de wintertijd is dan ingegaan!  

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG