Uit de Bode van 27-04-2022 (niet in de gedrukte Bode)

Topprestatie geleverd in Luik. 

Foto: Jasper Slootmans

Trappistentrappers rijden mooie ritten

De stevige wind op zondagochtend zorgde voor gemengde gevoelens. Wind mee zijn we allemaal toppers, wind tegen is het vaak ploeteren en afzien.

De A groep vertrok zondag met 20 man voor een rondje Lage Zwaluwe. De rit van bijna 100 km begon met wind tegen en eindigde met diverse KOM’s op de terugweg.
Ook de B groep reed een rondje van 100 km maar bleef dichter bij huis, van Baarle tot Schijf. Een rit die goed te doen was voor de ca 25 deelnemers.
Chaos bij vertrek van de C groep; de volgbus weigerde bij van T nog te starten en dat zie je niet vaak bij een diesel (waarschijnlijk een natte bougie volgens onze kenners). Een reservebus was zou gauw niet voorhanden en dus reden zij na enig geharrewar en 20 minuten vertraging hun rondje zonder Martin en zijn bus. De 93 km lange rit naar Riel kende gelukkig geen problemen voor de 25 deelnemers maar het veilige gevoel van een volgbus achter je kont werd wel gemist.
De rituitzetter van de D groep wist van niets waardoor een wegkapitein de rit alsnog moest overnemen. De 21 leden kwamen geen problemen tegen op hun verlengde van Boxel-ronde van 80 km, met wind in de rug naar huis, daar werden ze blij van.
De Trappertjes hebben een flinke techniek en sprint training afgewerkt in de Krochten.

LBL Challenge
Zaterdag hebben enkele clubleden de loodzware Luik-Bastenaken-Luik Challenge tot een goed eind weten te brengen, 256 km met maar liefst 4300 hoogtemeters, een echt hele knappe prestatie.

Programma
Zondag 1 mei, vergeet wat je in de gids gelezen hebt. De B, C en D groep rijden dan de Kiltunnelrit met vertrek om 8.00 uur bij café van T. De A groep was nog niet helemaal duidelijk, mogelijk rijden zij een gewone rit om 8.30 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG