Uit de Bode van 26-05-2021

Felicitaties van ons nieuwste clublid wethouder Twan Zopfi

Vliegende start voor Trappistentrappers

Als we dan weer mogen beginnen, dan doen we het meteen ook maar goed. Als dartele kalveren die eindelijk de wei in mogen gingen meer dan 110 extra gemotiveerde Trappistentrappers op zondagmorgen van start.

Een goede zaak dat de vertrektijden uiteen liepen zodat de drukte bij café van T beperkt bleef want we mogen dan wel weer in groepen fietsen maar alleen met inachtneming van de geldende regels natuurlijk. Voor vele leden was het alweer een jaar of zelfs langer geleden dat ze in hun groep hadden gefietst en dat was beslist weer even wennen. Wennen aan het hogere tempo en het fietsen in formatie. Daarbij stond er een behoorlijk stevige wind en dat allemaal samen was een flinke aanslag op de inmiddels ietwat terug gelopen conditie. Iedereen wist het echter tot een goed einde te brengen, we hebben niemand achter moeten laten. En met een beetje geluk stond het hoogst bereikbare genot van deze tijd op je te wachten; een plekje op het terras.

Felicitaties
Het is erg leuk dat we als club in ons veertig jarig jubileumjaar zoveel felicitaties in ontvangst mogen nemen. En dan niet alleen via social media maar ook persoonlijk. Waaronder wethouder Twan Zopfi die ons op een zondagochtend kwam feliciteren en zich meteen ook aanmeldde als clublid, dat zijn leuke dingen. Hierbij kreeg de wethouder alvast een symbolisch shirtje (het was wat aan de krappe kant) overhandigd van onze voorzitter Denis-Jan Groen. De Zundertse partij Lokaal Perspectief had kosten noch moeite gespaard om een hele toepasselijke felicitatiekaart te maken inclusief een leuke tekst. Dat zijn dingen waar je blij van wordt. De kaart is te lezen op https://trappistentrappers.nl    

Eerste Pinksterdag
De A groep vertrok als eerste om half negen. Met 15 reden ze een ruime ronde rond Roosendaal van precies 100 km in een mooi tempo en zonder vermeldenswaardige voorvallen. De B groep telde 33 deelnemers en dat werd dus splitsen. Windaf en met een hoog tempo gingen zij van start voor een rondje Gilze van zo’n 82 km. De terugweg met wind op kop verliep beduidend rustiger en liet meteen zien wiens conditie goed op peil was. Ook de C groep werd gesplitst, in 2 groepen van 18 man. Maar hoe groot een groep ook is en hoe hard het ook waait, het wordt nooit een colonne dus gelden gewoon alle verkeersregels; rechts rijden en verkeer van rechts heeft voorrang. De groep ging hard genoeg van start om achteraan meteen al even buiten adem te geraken. Het bochtige parcours en de harde wind zorgde vaak voor een harmonica effect en dat maakte het een zware rit waardoor de meesten aan de 80 km rondom Zundert hun handen meer dan vol hadden. De D groep was met 20 man goed vertegenwoordigd en beleefde naar eigen zeggen een aangename fietsochtend en dat is wat uiteindelijk telt. Hun rondje Gilze telde 76 km met daarbij een lekke band en een klein schuivertje zonder kwalijke gevolgen. De Opstapgroep tenslotte reed een hele aardige rit van 60 km langs onze landsgrens. Content over hun rit maar ook omdat ze eindelijk na zo een lange periode weer eens energie konden bijtanken op het terras. Tweede Pinksterdag was het zo regenachtig dat slechts een handvol leden op pad ging.

Programma
Zondag 30 mei pikken we het programma weer op zoals vermeld in de informatiegids. A en B groep vertrekken om 8.30h. C, D en Opstapgroep om 9.00h, bij café van T in Wernhout.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG