Uit de Bode van 26-04-2023

Trappistentrappers klaar voor de Kiltunnelrit

Na de stevige trainingskilometers van afgelopen zondag lijken de groepen helemaal klaar te zijn voor de eerste lange rit van dit seizoen. Komende zondag staat de Kiltunnel alvast op ons programma.

De rit van aanstaande zondag leidt ons door de Hoeksche Waard. Een mooi gebied om te fietsen en met een beetje geluk zijn de weergoden ons gunstig gezind want dat kunnen we gebruiken bij ritten van 125 tot 145 km.

Zondagse ritten
Met 18 man maar liefst reed de A groep een rondje Hilvarenbeek van pakweg 112 km, zich niets aantrekkend van de toch wel stevige tegenwind richting naar huis. En alsof het afgesproken werk was, ook de andere groepen kozen al dan niet bewust voor vertrek met de wind in de rug. Zo reed de B groep van 30 man sterk een 102 km lange ronde naar Willemstad en dus mochten ook zij de tegenwind trotseren op de terugweg. Bij de C groep liet de rituitzetter onverhoopt verstek gaan en daarmee was de groep aangewezen op een vrijwilliger. De rit van 100 km richting Drimmelen was prima maar met de zuidwesten wind wel behoorlijk taai voor de 28 deelnemers, voor sommigen eigenlijk net over het randje. Ook bij de 22 man tellende D groep sprak men van een pittig rondje bij hun 83 km richting Dongen. De E groep reed met 6 man een rit van bijna 80 km rondom Zundert. 

Programma
Donderdag 27 april, Koningsdag, vertrekken A en B groep om 8.30 uur voor een gewone clubrit. C, D en E groep vertrekken om 9.00 uur.
Op zondag 30 April staat de Kiltunnelrit op het programma voor de A, B, C en D groep met vertrek om 8.00 uur voor deze 4 groepen. De E groep rijdt dan de Oesterdamrit en vertrekt om 8.30 uur. Alle details lees je in de webapp ‘Programma’ en op trappistentrappers.nl

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG