Uit de Bode van 25-05-2022

Koos Moerenhout brengt redding. 

Trappistentrappers maken heel veel mooie kilometers

Dat de volgbuschauffeur geen eenvoudige taak heeft bleek afgelopen zondag weer maar eens. Waar het soms gemakkelijk fietsen is kan de chauffeur juist zijn handen vol hebben en ogen tekort komen.

Alle verkeer straf in de gaten houden, een veilige buffer bieden aan de fietsgroep en deze ook nog op de voet volgen, dat is in het huidige verkeer een hele opgave met grote verantwoordelijkheid. Geen wonder dat ze elkaar op drukke of onoverzichtelijke punten wel eens uit het oog verliezen.

Zondagse ritten
De 20 man tellende D groep vertrok als eerste en was als laatste weer terug, slechts 2 dames erbij en toch geen ‘buurt’ tekort gehad. Het was een rit om bij stil te staan en dat gebeurde ook regelmatig. De Kiltunnel is sowieso al een route waarbij volgbus en fietsgroep gescheiden worden en met de werkzaamheden aldaar werd het nog moeilijker voor de chauffeur om zijn groep terug te vinden. Met enig oponthoud is het allemaal goed gekomen en kon de 120 km lange rit naar tevredenheid worden afgesloten.
De C groep reed een 91 km lange ronde naar Zandhoven, volop genietend van de prachtige omgeving, daar hoef je niet ver voor van huis te zijn. Een rit met veel draaien en keren en een lekke band waardoor ook zij de volgbus enige tijd kwijt waren maar ook die kon toch weer aansluiten.    
De B groep reed met 16 man een ruime ronde over Lage Zwaluwe van 106 km waarbij nog enkele onbekende weggetjes. Van een kleine miscommunicatie werd meteen gebruik gemaakt voor een plaspauze en verder werd er gewoon stevig doorgetrapt, lekker gefietst.
De A groep reed met 14 man een rondje ‘bekende weg’ in onze eigen regio van 111 km. De meesten hadden daags  tevoren ook al wat kruit verschoten.

KMC
De Koos Moerenhout Classic werd zaterdag druk bezocht. Een prachtige rit van ruim 170 km waarbij heel veel Trappistentrappers heerlijk hebben gefietst. Een clublid was helaas zijn helm vergeten maar het was Koos Moerenhout zelf die het probleem ter plekke oploste door hem zijn eigen helm te lenen. Zo kon er toch veilig gefietst worden en het fietste nog een stuk lichter ook.

Programma
Donderdag 26 mei rijden we de Kaplaarzenrit met vertrek om 7.30 uur. Zondag 29 mei rekenen we op een rit van Rens van Nijnatten, Bennie de Jong, Piet Braspenning en Ellie van den Berg.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG