Uit de Bode van 24-11-2021

Modder in Kalmthout    

Foto: Harron de Leeuw

Trappistentrappers naar Kalmthout

Na de regenachtige start op zondagochtend was het helemaal zo slecht nog niet om te fietsen en voor degenen die graag hun fiets poetsen was het zelfs een perfecte fietsochtend.

Tegen half tien kon het regenjasje uit en was het goed fietsen met weinig wind en redelijke temperatuur. Door de verse regen was het wel erg smerig, zowel op de weg als in het veld. Richting de polders waar de bietenoogst op een eind loopt kon het zelfs nog verraderlijk glad zijn met glibberige klei op de weg die zich ook nog eens hardnekkig vastklampt aan kleding en fiets.

Beetje jammer
We hadden vorige week het uitstel van ons teer- en jubileumfeest op 20 november nog maar net aangekondigd of door het hele land werd gedemonstreerd en braken rellen uit, dat was niet de bedoeling, erg jammer dat het zo gelopen is.

Zondagse ritten
We hebben al vaker gezegd, een bui onderweg is niet zo erg maar thuis vertrekken als het regent, nee daar houden we niet van. Zo ook zondag, slechts 11 man telde de wegploeg die in één groep de Winterronde reed van 84 km, zonder strubbelingen maar wel vuil.
De veldtoertocht in Kalmthout daarentegen werd wel erg goed bezocht door onze clubleden. Heel veel van hen op de fiets heen en terug waarmee sommigen, die ook nog de langste afstand reden, de 110 km aantikten. Na eerst met mondkapje in de rij te hebben gestaan voor de QR-controle mocht worden ingeschreven. De rit kende lange stukken over de weg maar ook modderige bospaadjes en een redelijk goed berijdbaar stuk over de Kalmthoutse Heide. Naast de Roetveegpiet heeft door het vele opspattende slijk nu ook de Modderpiet zijn intrede gedaan. Eenmaal thuis gekomen begon het echte werk, schrobben en poetsen tot alles en iedereen weer schoon was.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG