Uit de Bode van 24-08-2022

Tweevoudig Wereld- en Europees kampioen Lars de Jong.  

Trappistentrappers in kleinere groepen

Er zijn verschillende redenen te noemen maar het feit blijft hetzelfde, voor onze begrippen zijn de groepen aan de krappe kant de laatste tijd.

Als we 15 man per groep halen mogen we nu al blij zijn, laten we het maar houden op een zomerdip die vanzelf weer voorbij gaat. De ritten van afgelopen zondag waren er overigens niet te minder om. Alle vier de groepen reden flinke afstanden en ook nog in een behoorlijk stevig tempo. Allemaal op tijd weer thuis dus en dat kwam goed uit want voor velen stond ’s middags een bezoek aan de langsrazende Vuelta gepland.

Tien
Een tien voor Leontien, maar dat heeft ze waarschijnlijk al zo vaak gehoord dat we dat maar beter niet zeggen. Ze heeft er wèl een verdiend door als debuterend rituitzetter een feilloze rit van 99 km uit te zetten voor de C groep.

Kampioen
Clublid Lars de Jong wist op de Virtus European Summer Games 2022 (eind juli in Krakau, Polen) een ongelofelijk resultaat weg te zetten, dat mogen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door in de categorie VE de wegrit en ook de tijdrit te winnen werd hij zowel Wereld- als Europees kampioen in beide disciplines. Vier keer goud voor Lars. Een ongeëvenaarde kampioen in onze club waar we wel héél trots op mogen zijn.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG