Uit de Bode van 24-03-2021

Mountainbiken blijft populair 

Trappistentrappers vergaderen online

Zondag is voor de meeste Trappistentrappers toch de traditionele dag om een stevige fietsrit te maken en daar kwam deze week geen verandering in.

Zaterdag was een betere keuze geweest wat het weer betreft. Sommigen die daarvoor de mogelijkheid hadden hebben die kans ook gegrepen. Met weinig wind en een aangenaam zonnetje erbij was het zaterdag prima fietsen. Zondag viel wat tegen, geen zon gezien en de wind was behoorlijk toegenomen. Aan de gereden routes kon je al zien dat het noorden wind was die dag want nagenoeg iedereen vertrok in die richting om dan met wind in de rug terug te kunnen komen. Wind in de rug maakt het leven van de fietser nu eenmaal een stuk aangenamer. Met name de Kiltunnel was erg in trek. Waar sommigen leden na deze rit met net iets meer dan 100 km weer thuis stonden waren er ook leden bij die het presteerden om er bijna 150 km van te maken.

Mountainbikers
Opvallend dat er in deze tijd nog zoveel clubleden met de mountainbike op pad gaan. In voorgaande jaren waren we vanaf maart aan het wegseizoen bezig, dan was de MTB al in het vet gezet en gaven onze clubleden duidelijk de voorkeur aan het rijden op de weg in groepsverband. Dit jaar is alles anders, nu worden er nog prachtige mtb-routes gereden. Ook zondag weer, tot wel 105 km lang en dat is geen kleinigheid.

Trappertjes
Onze enige groep die momenteel samen mag fietsen doet dat graag en met veel plezier. Met zeventien waren ze zondagochtend, enthousiast en vrolijk als altijd. Voorlopig blijven zij op zondag actief in de Krochten.

Jaarvergadering
Onze eerste online jaarvergadering verliep niet geheel vlekkeloos maar eenmaal ingelogd was het toch allemaal goed te volgen. Zoals verwacht kwamen de bekende jaarlijks terugkerende zaken ter sprake. Deze keer echter geen huldigingen van kampioenen, met slechts 14 gereden ritten in 2020 en geen tijdrit of clubcross zou een kampioenschap niet op z’n plaats zijn geweest. We hadden wel een dik tevreden penningmeester die door het wegvallen van alle evenementen de hand stevig op de knip had kunnen houden. Ook was er aandacht voor de gevolgen van de pandemie op onze vereniging, u begrijpt dat onder andere de openingsrit die gepland stond met Pasen opnieuw is doorgeschoven tot een nader te bepalen tijdstip.

Bestuur
Als aftredend bestuurslid werd Angela Roelands hartelijk bedankt voor haar toewijding en inzet bij het vervullen van haar taak als secretaris, en niet te vergeten haar coördinerende rol bij de Trappertjes. De welverdiende bloemen waren voor aanvang van de vergadering al thuis bezorgd.
Met slechts een enkele ingezonden vraag was ook de afsluitende rondvraag lekker snel afgewerkt.
Als een tevreden man kon onze voorzitter vervolgens de vergadering beëindigen met de haast legendarische woorden: bedankt allemaal. En dan waren we nog net op tijd klaar om een klein ommetje te kunnen maken voordat de avondklok inging.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG