Uit de Bode van 24-02-2021

Mooie start voor de Trappertjes  

Foto: Nicole van den Broek

Stralende start van de Trappertjes

Hoe kun je het seizoen nou beter beginnen dan op de warmste 21 februari ooit gemeten. Fantastisch weer en een opkomst boven verwachting, onze Trappertjes zijn weer begonnen.

Maar liefst twintig kinderen wisten de weg naar de Krochten te vinden waarvan sommigen met een omweggetje langs café van T. Maar zoals alle horeca blijft die helaas nog gesloten, volgende keer iedereen rechtstreeks naar de Krochten dus. De kledingkeuze was nog niet zo gemakkelijk op de vroege ochtend. Sommigen kwamen in lange broek en jack, anderen durfde de korte versie van de fietskleding wel aan, net wat je wil. Fiets en helm in orde en klaar voor de start.

Training
Na een gezamenlijk rondje inrijden werd de groep in twee gesplitst. Onder het toeziend oog van drie-en-een-halve jeugdleider (wandelen in de sneeuw gaat niet altijd goed) en een behulpzame ouder werd vervolgens een vrij pittige training afgewerkt. Ook rek- en strekoefeningen kwamen daarbij aan bod, een goed begin is nu eenmaal het halve werk. En goed begonnen zijn ze zeker, heerlijk om zo van start te kunnen gaan. Met het oog op de huidige coronaregels blijven deze zondagochtend trainingen of spel-ochtenden, maar net hoe je het noemen wil, voorlopig nog even voorbehouden aan onze eigen clublidjes. En omdat we steeds meer clublidjes krijgen zijn we ook op zoek naar een of meer mensen voor de begeleiding. Daarvoor hoef je geen clublid te zijn maar wel graag met enthousiaste kids om gaan. Mail naar trappertjes@trappistentrappers.nl voor meer info en aanmelden.

Kilometervreters
Ook onze grotere clubleden hebben natuurlijk volop genoten van de plotselinge ommekeer in temperatuur. Langzaam maar zeker komen onze kilometervreters weer op gang, niet alleen op Zwift maar nu vooral ook buiten. Met onder andere een rondje Zeelandbrug van ruim 170 km en op de Oesterdam was het al bijna dringen zoveel Trappistentrappers er reden, met afstanden variërend van 100 tot 125 km. De meesten van ons reden echter een mooie ronde in onze eigen vertrouwde omgeving waar je echt heel veel fietscollega’s tegenkwam. Logisch natuurlijk, als je nu niet gaat fietsen, met zulk prachtig weer, dan ben je aan een andere hobby toe.

Nieuwe fietsgroep
Met een beetje geluk en goede wil krijgen onze gevorderde renners (gevorderd wat leeftijd betreft) nog deze week hun eerste vaccinatieprik. Wellicht bied dat op korte termijn mogelijkheden om weer in een groep te gaan rijden. Een AstraZeneca groepje zou zomaar een mooi begin kunnen zijn, de rest volgt later wel.

Strava
De meeste weten het intussen wel, Strava is een computerprogramma of app op je telefoon waarmee je al je sportactiviteiten kunt meten, analyseren en vergelijken met anderen.
Maar wist u ook dat de Trappistentrappers een eigen Strava clubje hebben waar inmiddels ruim 130 clubleden lid van zijn. Via onze website is dit bereikbaar en daar kunt u precies volgen welke prestaties zoal geleverd worden en door welke leden. En dat is niet gering, sommige renners rijden zomaar vier tot vijfhonderd km per week inclusief genoeg hoogtemeters om de halve Mont Blanc te beklimmen. Weliswaar worden de kilometers grotendeels virtueel afgelegd met Zwift maar dat maakt het niet minder zwaar. Volg het allemaal op trappistentrappers.nl

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG