Uit de Bode van 23-09-2020

Trappistentrappers grijpen hun kans

Trainen in de avonduren wordt steeds moeilijker. Foto: Ferdinand Lakens

Het zou zomaar de laatste zonnige zondag geweest kunnen zijn voor dit seizoen. Een hele fraaie zondag met aangenaam fietsweer die de Trappistentrappers niet zomaar voorbij lieten gaan.

Met een gunstige noordoostenwind en een weldadig zonnetje erbij grepen twee groepen de kans om er een lekker lange Kiltunnelrit tegenaan te gooien, misschien wel de laatste lange rit van het wegseizoen. De dagen worden merkbaar korter en de mogelijkheden om in de avonduren nog wat te trainen worden minder. En dat komt de conditie niet ten goede. De andere twee groepen reden overigens een gewone zondagsrit maar genoten daar zeker niet minder van.

Zondagsritten
De A groep ging al op tijd van start, ze hadden immers een kleine 150 km op het programma staan. Om acht uur vertrokken ze met 9 man voor een rit via Goudswaard naar de Kiltunnel om dan in één streep terug naar Wernhout te rijden. Problemen, die kennen ze niet in de A groep.

Een half uur later vertrok de B groep die met 19 man een mooie ronde reed door het West Brabantse land. De 100 kilometers werden in een gestaag tempo afgewerkt zodat ze tegen half twaalf weer aan de koffie zaten. Een renner zocht onderweg noodgedwongen de bus op, verder geen problemen te melden. Met goed weer is het goed fietsen.

Na overleg in de groeps-app besloot de C groep om er toch maar een Kiltunnelrit van te maken wat in dit geval neerkwam op zo’n 120 km. Ondanks de wat povere reacties in de groeps-app stonden om half negen toch mooi 23 man klaar voor de start. Op tijd vertrokken om dan net na het middaguur weer terug in Wernhout te staan. Ook deze rit verliep voorspoedig met de wind soms van opzij en dan weer meer in de rug. Vertrokken over Moerdijk en langs Hellegatsplein weer terug. Door het stevig tempo hadden de meesten wel genoeg aan deze afstand.

De D groep kreeg versterking van een aantal C renners die óf weinig zin hadden in die lange Kiltunnelrit óf over voldoende zelfkennis beschikken om te weten wat goed voor ze is of gewoon niet zo graag vroeg opstaan. Met in totaal 23 man ging de groep op pad om de grote van Boxel ronde te rijden, met dat verschil dat Belgisch grondgebied werd vermeden. Een goed verlopen rit van een kleine 85 kilometers. Een mooie rit ook, die sinds onze verhuizing naar Wernhout wat in de vergetelheid geraakt is.

Programma
Zondag 27 september wordt de laatste rit van ons officiële zomerseizoen gereden. Wie de rituitzetters zijn daar durven we ons nog niet aan te wagen, daar zal nog wat app verkeer aan vooraf gaan.  In oktober volgt onze bonus, blijven we nog vier zondagen met vier groepen op de weg fietsen.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG