Uit de Bode van 21-10-2020

Sommige dingen mogen niet ongemerkt voorbij gaan    Foto: Willie Kustermans

Trappistentrappers weer aangewezen op soloritten

Je weet dat het er aan zit te komen en als het dan zover is valt het toch een beetje tegen. Voor de tweede keer is het fietsseizoen voor onze club abrupt tot stilstand gekomen.

Geen groepsritten meer en ook alle activiteiten die op korte termijn in de planning zaten zijn per direct afgelast. De hoop dat we op een later tijdstip nog iets kunnen inhalen wordt met de dag kleiner, Corona slaat weer meedogenloos toe.

Zondagsritten
Onze fietstochtjes op zondag kunnen we niet missen, dan maar alleen of in een klein groepje. Vele tientallen Trappistentrappers hebben de fiets gepakt en zijn er opuit getrokken. Op de weg, of in het bos, alles was goed op deze rustige herfst zondagochtend. Het was wel behoorlijk druk in de bossen en eerlijk gezegd zijn fietsers dan niet de meest graag geziene gasten. Maar met een beetje wederzijds begrip komen we al een heel eind. Er zijn in onze omgeving ook hele mooie en uitdagende mountainbike parcoursen waar wij als fietsers wel vrij baan hebben. Op de weg werden ook vele kilometers gemaakt, solo maar niet alleen. Met zo weinig wind waren alle richtingen prima om te doen behalve Belgie natuurlijk, fietsen in Belgie valt niet echt onder noodzakelijke reizen. Je moet er ook niet aan denken om als Nederlander in Coronatijd na een fietsaccidentje in een Belgisch ziekenhuis terecht te komen, ook daar hebben ze wel wat beters te doen.

Pakken
Ondanks de vele negatieve berichten en maatregelen gaan we natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Er zitten ook positieve kanten aan deze situatie, we hebben nu bijvoorbeeld volop tijd om de Vuelta (ronde van Spanje)te volgen, drie weken thuis voor de buis.

Programma
Over het programma kunnen we kort zijn, er is voorlopig geen programma meer om te volgen. We rijden zondags best maar allemaal ons eigen rondje volgens RIVM voorschriften. De enige uitzondering hierop zijn onze Trappertjes, die mogen wel in hun groepje blijven fietsen. Maar ook café van T is gesloten dus helaas géén warme chocolade melk meer na afloop.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG