Uit de Bode van 20-10-2021

Langs het kanaal bij Berendrecht. 

Foto: Willy Kustermans

Trappistentrappers klaar voor veldtoertocht

Al enige weken wordt door een aantal clubleden onze eigen veldtoertocht voorbereid; uitzetten, testritjes maken en zo nodig bijsturen. Zondag is het zover, we zijn er helemaal klaar voor en de verwachtingen zijn hooggespannen!

Hoewel het steeds moeilijker (zo niet onmogelijk) wordt om vergunning te krijgen om in sommige bosrijke stukken in onze omgeving te fietsen is het met enkele vernieuwingen toch weer gelukt een hele aardige toertocht in elkaar te zetten.

Veldtoertocht
Aanstaande zondag 24 oktober verwachten we weer een hoop mtb-liefhebbers van heinde en ver in Wernhout. Inschrijven voor deze tocht kan tussen 8.00 uur en 10.30 uur bij Café van T aan de Wernhoutseweg 116 in Wernhout, zowel voor de 25 als de 50 km versie. Halverwege hebben we een goed verzorgde pauzepost en bij terugkomst staat een kop dampende soep op je te wachten.

Dat de Corona maatregelen nog een stempel drukken op onze toertocht mag duidelijk zijn, uiteraard houden wij ons daaraan en daarom zullen het inschrijven en sommige andere bezigheden buiten plaats vinden. Heel hard focussen op goed weer dus, dat schijnt te helpen.

Zondagse ritten
Voor de Winterronde stonden 25 clubleden aan de start. Daarvan reed 7 man een rit over Berendrecht langs de Schelde-Rijn verbinding en langs het evenwijdig daaraan lopende Spuikanaal weer terug richting Ossendrecht. Zonder volgbus want die kan daar niet komen. De overigen reden de normale Winterronde, bijna normaal dan toch want in Nieuwmoer werden ze door de motorpolitie rechtsaf gedirigeerd wat op 6 km extra kwam te staan.

Daarnaast kozen enkele clubleden voor het worstenbrood aan de overkant maar de grootste hoop reed toch naar de veldtoertocht in Meerle. Met deze benzineprijzen natuurlijk op de fiets heen en terug. Daar was een mooie, druk bezochte maar ook pittige toertocht.

Amstel Goldrace
De tourversie van dit jaar is nog maar net verreden of die van 2022 dient zich al weer aan op 9 april. Het eerste team van 30 Trappistentrappers is al compleet, aanmelden voor het tweede team kan nog bij: brittkustermans@hotmail.com

Programma
Zondag aanstaande zijn we natuurlijk allemaal present bij onze eigen veldtoertocht, om een handje te helpen of om zelf te rijden.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG