Uit de Bode van 20-04-2022

Kasseienstrook bij Oelegem.

Foto: Jasper van der Kloof

Prachtig paasweekend voor Trappistentrappers

Twee dagen achter elkaar buitengemeen mooi fietsweer stonden garant voor twee dagen volle bak genieten van prachtige fietsritten.


Op zondag, eerste Paasdag, waren een kleine honderd clubleden present op de nog frisse vroege ochtend waarbij heerlijke ritten werden gereden, tweede Paasdag werd het allemaal nog eens dunnetjes over gedaan.
Dat juist in het weekend van Parijs-Roubaix ook onze rituitzetters nogal wat kasseienstroken in hun ritten hadden opgenomen kan nauwelijks toeval zijn.

Clubritten
De A groep reed zondag een 110 km lange rit van Bedaf tot de Nederheide met 14 man. Toen ze maandag hun rondje Willemstad reden waren ze weer met 14, een rit van 112 km, inclusief de nodige kasseien en een schuivertje.
De B groep reed zondag naar Tonnekreek en terug, goed voor 102 km waarbij het laatste stukje nog bij de A groep kon worden aangehaakt, leuk voor het gemiddelde. Maandag reden ze een rit naar Oelegem waar de kasseien er niet in gekwakt zijn maar netjes en met liefde gelegd, dat fietste redelijk goed. Twee mooie ritten gereden met nog heel wat ‘nieuwe’ weggetjes erin.
Dat de C groep niet zo van ‘dokkeren’ houdt bleek wel bij Langeweg waar de 30 deelnemers  de kasseienstrook angstvallig vermeden en de fietsstroken werden opgezocht. Ook maandag hadden zij de grootste groep toen met 28 man een rondje Lage Zwaluwe werd gereden.
Onze D groep vertrok zondag al lekker op tijd voor de Oesterdamrit, die kent voor de 24 clubleden geen geheimen meer. Maandag stonden ze weer met tien man paraat voor een aardige rit naar Zevenbergen.
De Trappertjes hebben op de zonovergoten maandagochtend heerlijk getraind in het zand in ’t Zand bij Alphen.

Programma
Voor zondag 24 april staan als rituitzetter genoteerd: Danny Antonissen, Joep Mensen, André Braspenning en Thierry Masure.
Voor Koningsdag woensdag 27 april zijn dat: Fer Lakens, Johan van Trijp, Theo Gaarenstroom en Jac Romme. Vertrektijd voor A en B om 8u30 en C en D om 9u00.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG