Uit de Bode van 20-01-2021

Tot hier en niet verder, de lange knuppelbrug  

Foto: Monique Michielsen

Trappistentrappers zoeken de sneeuw op

Een aantal Trappistentrappers greep de kans om zaterdagmiddag een tochtje door het besneeuwde landschap te fietsen, die gelegenheid doet zich dit jaar misschien wel niet meer voor.

De vergelijking met de Hel van ’63 was wellicht wat overdreven maar als je een beetje wazig keek dan leek het er wel op. De sneeuwpret was helaas van korte duur, de volgende ochtend was ze grotendeels verdwenen en was er modder voor in de plaats gekomen. Dat zag je wel terug aan de kleding en de fietsen van onze mountainbikers. De meesten vinden het overigens best wel leuk om door de modder te baggeren, dat maakt de ritten wat uitdagender. Ook de vele renners die op de weg hun rondje fietsten kwamen behoorlijk besmeurd thuis.

Uitstel
Dat het begin van ons zomerseizoen zal worden uitgesteld daar twijfelen we eigenlijk niet aan, begin maart gaan we vast niet redden. Er is wel stiekem wat hoop dat er begin april al dusdanige versoepelingen zullen zijn dat we weer in groepen kunnen fietsen. In al ons optimisme zijn we de rittenkalenders voor het wegseizoen al aan het samenstellen, als het mag dan gaan we zondag 4 april, eerste Paasdag, van start. Liefst met alle groepen natuurlijk maar anders toch minstens met de groep gevaccineerde zestig plussers, uiteraard in een aangepast tempo.

Meer uitstel
De jaarvergadering die normaliter eind februari wordt gehouden is verplaatst naar 22 maart. Het ziet er niet naar uit dat we dat op de gebruikelijke manier kunnen doen (met z’n allen een gezellige avond bij van T) maar dat deze vergadering grotendeels online zal plaatsvinden. Onze leden worden tijdig op de hoogte gebracht van de gang van zaken. Erg jammer allemaal maar het is niet anders.

Druk druk druk
Het wordt drukker en drukker in de bossen, zowel door wandelaars als door fietsers. Dat kan soms wat wrijving geven en dat moeten we niet hebben. Het gevolg is wel dat een klein gedeelte van de Pannenhoef tijdelijk is gesloten voor fietsers. Het betreft ruwweg het gedeelte tussen de lange knuppelbrug en parkeerplaats de Bak aan de Ettensebaan, omgeving Padvindersven dus. Als zowel wandelaars als fietsers elkaar respecteren hoeft het vast niet verder te komen. Laten we als Trappistentrappers daarin het goede voorbeeld geven.

Volgbussen
Voor het aankomende seizoen hebben we wel voldoende volgbuschauffeurs maar niet genoeg busjes. Daarom zijn we dringend op zoek naar een volgbus, geschikt om een fietsgroep te volgen. Mocht u een busje beschikbaar hebben dan horen we graag van u. Op www.trappistentrappers.nl vindt u onze contactgegevens en ook heel veel andere informatie.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG