Uit de Bode van 18-05-2022

Zonnige start bij de Kiltunnelrit.

Trappistentrappers rijden Kiltunnel rit

Het mooie fietsweer van zondagochtend kwam als geroepen voor de drie fietsgroepen die de Kiltunnel reden.

Ook voor de D groep, die met 17 man een plaatselijke ronde van bijna 90 km reed, kwam het zonnige weer goed van pas. Er werd stevig doorgetrapt en het tempo lag hoog, hoog genoeg om verschillende QOM te rijden.
Zowel de A als B groep telden zo’n 20 man voor hun Kiltunnelrit, beiden vertrokken langs Goudswaard om dan via Moerdijk weer terug te komen en ook de gereden afstand van rond de 150 km, maakte weinig verschil. Dat kon van de gemiddelde snelheid niet gezegd worden, maar dat maakt dan ook juist het verschil tussen beide groepen.
De C groep, die ca 30 renners telde, reed in tegenovergestelde richting en kwam na 122 km weer terug in Wernhout. De tegenwind in het laatste gedeelte zorgde voor snelle wisselingen van koppositie maar ook de kilometers gaan dan meespelen natuurlijk. Ondanks dat was het toch een zeer  geslaagde ochtend, goed gefietst en volop vitamine D aangemaakt.

Mededelingen
De jaarlijkse Limburgrit is verzet van 11 juni naar zaterdag 2 juli. Onze tijdrit is verzet van 3 juli naar zondag 10 juli.

Programma
Op zondag 22 mei rijdt de D groep de Kiltunnelrit, vertrek om 8.00 uur met rituitzetter Bernard Martens. De andere groepen rijden een regulier rit met als rituitzetters Martijn van Merriënboer, Ronald van den Broek en Sander van der Kloof. Deze groepen vertrekken zoals gewoonlijk, A en B groep om 8.30 uur en de C groep om 9.00 uur. Op zondag 26 mei (Hemelvaartsdag) rijden alle groepen de Kaplaarzenrit met vertrek om 7.30 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG