Uit de Bode van 17-11-2021

Een eigen rondje in de vrije natuur      

Foto: A. Veerman

Geen feest bij Trappistentrappers

We hebben een licht deprimerend weekend achter de rug met een gluiperig oosten windje op de grijze zondagochtend en opnieuw strengere coronamaatregelen die flink wat roet in ons eten gooien.

Het mag dan een milde lockdown heten maar het resultaat is hetzelfde, weer worden ons de nodige beperkingen opgelegd. Met de 1,5 meter regel zit een stevige knuffel of groepshug er niet in, het blijft hooguit bij een boks en als je hele korte armpjes hebt mag zelfs dat niet eens. Maar veel erger nog, ons teerfeest annex 40-jarig jubileumfeest van 20 november is definitief van de baan, uitgesteld naar ergens volgend jaar. Ook de twijfel of andere evenementen zoals toertochten en straks onze clubcross door kunnen gaan groeit met de dag.

Positief
Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee hoor, net als de GGD hadden ook wij wel wat positiefs te melden. Zo hebben we met de clubactie de Rabobank een flink stuk lichter kunnen maken waarvoor wij de Rabobank erg dankbaar zijn. Natuurlijk ook een hele dikke dankjewel aan al die mensen die op onze club gestemd hebben. En dat zondag tegen de middag het zonnetje toch nog achter die grijze wolken tevoorschijn kwam deed ons ook goed. Daarnaast zijn er ondanks alle perikelen ook nog hele mooie ritten gereden.

Zondagse ritten
De eerste van de twee wegploegen reed vanaf Berendrecht tot het eind van de Oesterdam langs het water. Met 13 man, 104 km, een mooi tempo voor de tijd van het jaar en twee onvrijwillige maar (voor sommigen) welkome pauzes, eentje vanwege een lekke band en eentje omdat de brug open was. Het tempo in groep twee was ook niet onverdienstelijk, zij vertrokken met 17 man voor de Winterronde van ruim 82 km. Bij Nispen en later nog in Schijf sloot een clublid aan waardoor ze met 19 terug in Wernhout kwamen. Het gros van onze veldrijders reed de toertocht van Alphen, de rest hield het bij een eigen rondje waarbij het mtb-parcours van Rucphen de grote favoriet was.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG