Uit de Bode van 09-06-2021

Opstellen van A en B groep  

Foto: Ferdinand Lakens

Ongekend hoge opkomst bij Trappistentrappers

Er lijkt geen einde aan te komen, het ene aanwezigheidsrecord na het andere wordt verbroken. Zondag waren 147 Trappistentrappers van de partij.

Of het de komende weken zo blijft zal onder meer afhangen van het weer en in hoeverre we weer op vakantie kunnen gaan. Voorlopig mogen we niet klagen over het laat op gang gekomen zomerseizoen 2021.

Zondagse ritten
De eclatante etappeoverwinning van de 41-jarige Valverde in de Dauphiné heeft wel wat losgemaakt onder onze renners van ietswat gevorderde leeftijd. Er gloort weer een sprankje hoop op een late bliksemcarrière, ijdele hoop natuurlijk maar dromen mag altijd. Het gaf toch net een beetje extra motivatie toen ze zondag van start gingen met de 20 man tellende A groep. Het resultaat was meteen zichtbaar, een werkelijk prima gereden Oesterdamrit. Daar kon het oponthoud door een gesloten spoorwegovergang en een openstaande brug geen afbreuk aan doen, dit was misschien zelfs juist gunstig voor het bereiken van het knappe eindresultaat.
Met 39 renners mocht de B groep niet klagen over de belangstelling. Zij reden gesplitst in twee groepen een 108 km lange rit over Stampersgat en de mooi opgeknapte Goudbloemsedijk, een prachtige weg om te fietsen, zeker als je wind mee hebt want het kan er stevig waaien. Opvallend veel lekke banden, er was sprake van maar liefst zeven stuks. De volgbus bood uitkomst, goed dat die erbij is, kunnen we niet missen. De rit verliep verder naar behoren en het tempo was best wel goed te noemen.
Grootste groep
De C groep was veruit de grootste groep deze keer met liefst 43 deelnemers. Met een klein beetje fantasie zie je zomaar weer een nieuwe B/C groep ontstaan, denk er de werkloos toeziende volgbus van de Opstapgroep bij en voilà. Uiteraard in twee groepen gesplitst reed de C groep een rit van 100 km over Zevenbergen en Stampersgat. Ook in deze groep werd goed gefietst al zorgde het harmonica effect (niet te vermijden in een grotere groep) soms voor wat deining in het peloton. Dit was vooral merkbaar in de achterste gelederen waar het soms flink aanpoten was. Als de eerste groep te hard doorrijdt vallen in de tweede groep de klappen.
Dat was ook het geval bij de D groep waarin een aantal nieuwe leden meereed die het rijden in twee groepen wellicht niet gewend zijn. Deze groep ging met 30 man, dus ook gesplitst, van start voor een rondje Baarle-Nassau van ca 80 km. Bij tijd en wijle werd er lekker doorgefietst. Het fietsen in twee groepen vraagt echter een meer vooruitziende blik, het is als rijden in de file. Vooral bij kruisingen, scherpe bochten enz wisselen remmen en optrekken elkaar snel af. Juist daar ging het mis toen een renner zo hard moest remmen dat hij over de kop sloeg met alle vervelende gevolgen van dien. Met de schrik in de benen heeft de rest de rit nog wel voortgezet.
De Opstapgroep had bij vertrek al gezien dat het geen massasprint zou worden. Met 3 deelnemers vertrokken zij voor een rondje van ca 55 km. Relaxed gefietst zonder problemen. Enige versterking zouden zij echter best kunnen gebruiken.

Programma
Onze Limburgrit op 12 juni gaat niet door. Het is erg onzeker of er een andere datum komt, een nieuwe locatie is nog niet gevonden. Zondag 13 juni vertrekken A en B groep om 8.30 uur. C, D en Opstapgroep om 9.00 uur. Rituitzetters voor A, B, C en D groep zijn respectievelijk: Koen Brait, Johan van Trijp, Luc Hombergen en Anita van Aert.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG