Uit de Bode van 16-06-2021

Heerlijk fietsen door de weidse polders 

Foto: Jeroen Slootmans

Trappistentrappers hebben een prima fietsdag

Met heerlijk fietsweer trokken onze clubleden er zondagochtend weer massaal op uit. In de loop van de ochtend werd het overal een stuk drukker, fietsers van jong tot oud genoten van het prachtige zomerse weer.

De A groep vertrok met 15 man en onderweg werd nog een mannetje opgepikt zodat ze met 16 weer terug kwamen. De omstandigheden waren prima en de rit idem dito. Een mooie ronde van 114 km in de richting van Willemstad aan een stevig tempo. Het reservemateriaal kon de hele rit in de bus blijven, daar mochten ze niet over klagen. Het wat vroegere vertrekuur heeft als voordeel dat je op veel plaatsen de fietsdrukte voor bent en dat fietst een stuk fijner.
De ruim 90 km lange ronde van de B groep kende wat lichte strubbelingen door voornamelijk mechanische problemen. Door een lekke band en een schakelprobleem moest de volgbus met een klein groepje in de achtervolging. Daarbij kreeg er nog eentje last van een falende ketting en die moest de bus in. Dit stop momentje werd door enkelen aangegrepen voor een plaspauze waardoor het nog langer duurde voor ze, na een ware ploegenachtervolging, aansluiting vonden bij het peloton. Daarna werd verder prima gefietst. Voor de nieuwkomers in de groep, en dat waren er nogal een paar, was het wel even wennen aan het tempo dat toch een stuk hoger ligt dan in de C groep, stevig aanpoten af en toe.  
Kiltunnel
Door het afmelden van de rituitzetter borrelde in de C groep het plan op om de door Corona afgelaste Kiltunnelrit van begin mei alsnog te rijden. De weersomstandigheden waren veelbelovend, de volgbus chauffeur vond het prima en plaatsvervangend rituitzetter Jack had er ook wel zin in. Deze rit is wel dertig kilometer langer dan een reguliere rit en daarom werd besloten een uur eerder te vertrekken. Om acht uur gingen 28 renners van start voor een heerlijke rit van 118 km, soms zit het gewoon allemaal mee. In al hun optimisme werd het idee al geopperd om dit seizoen ook de nog mooiere 145 km versie een keertje te rijden.
Met het vroege vertrekuur van de C groep verwacht je dat een aantal van de C om negen uur bij de D groep aansluit en deze groep daardoor extra groot is maar dat was niet het geval. Zij telden 18 man bij vertrek en reden een hele mooie ronde over Zevenbergen en Wagenberg met een aantal minder bekende weggetjes erin. Een rondje van 90 km dat vlekkeloos verliep.
Dankzij een drietal renners van de D groep kon de Opstapgroep nog met 6 renners beginnen aan hun rit van 75 km over Terheijden. Ondanks de drukte op de fietspaden werd er prima gefietst en de groep hoopt uiteraard op blijvende steun van de andere groepen.
Onze Trappertjes gingen weer helemaal los in het bos. Een ochtend lekker wat spelend fietsen in de Krochten en na afloop wat drinken (en koekjes eten) op het terras bij café van T, wat meer kun je nog wensen.
Langste dag
Vrijdag fietsen zes clubleden naar Utrecht waar zaterdagochtend nummer zeven zich bij de groep voegt om dan samen de Langste Dag Challenge te rijden, een rit van 304 km. Zondag komen ze op de fiets weer terug.
Programma
Een weekje later dan in het programma staat vermeld is het toch gelukt om de Limburgrit te organiseren. Aanstaande zaterdag 19 juni om 05.30 uur verzamelen bij café van T. Verdere details vindt je in je email. Zondag 20 juni vertrekken de A en B groep om 8.30 uur. De C, D en Opstapgroep vertrekken om 9.00 uur.
De rituitzetters zijn dan: Harron de Leeuw, Kees Smits, Theo Gaarenstroom en Ad Peeters.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG