Uit de Bode van 16-03-2022

Trappertjes trainen bij de Mosten  

Opnieuw stevige wind voor de Trappistentrappers

De wind speelde ook deze keer een belangrijke rol bij de wekelijkse Trappistentrappers clubritten. Fietsen is leuk maar kan ook best vermoeiend zijn.

Onze A groep reed met 14 man een rondje Oesterdam van 105 km. Met vooral veel zijwind, behalve op de Oesterdam, goed dat daar geen flitspalen staan. Een mooie training voor de aankomende Ronde van Vlaanderen Cyclo van 2 april.

Stampersgat was de bestemming van de B groep. Met een man of 30 reden ze hun rondje van 91 km met wind op kop terug naar Wernhout. Vanaf Nispen zat de rituitzetter in de bus met een gebroken spaak, geen probleem, dat laatste stuk kon hij wel gemist worden.

De C groep reed een mooie rit van 90 km langs het westelijk spuikanaal bij Bath. Een goede kopbeurt wordt altijd gewaardeerd maar als op de smalle bochtige buitenwegen met de nodige zijwind een groep van 23 man op een lijntje wordt getrokken door te hoge snelheid ontstaat een harmonica effect met alle vervelende gevolgen van dien voor de achterhoede. Snelheid aan de groep aanpassen is het devies.

Tweeëneenhalf uur deed de D groep over hun rit langs Baarle. De groep van 22 man reed over Effen terug om aan de 73 km te komen. Ook zij kregen de wind van voor op de terugweg maar kenden geen problemen.

Trappertjes
Onze jeugdige fietsertjes hebben een leuke training gehad bij de Mosten. Diegenen die ook nog op de fiets heen en terug reden hadden een mooie 40 km gemaakt. De allerkleinsten mochten met de auto.

Infogids
Afgelopen week zijn de laatste informatiegidsen bezorgd bij onze leden. Mocht je deze toch nog niet hebben ontvangen, informeer dan bij het secretariaat.

Programma
Op zondag 20 maart staan als rituitzetters genoteerd: David Woestenberg, Colin Maas, Piet Braspenning en Leo Smits. De A en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T. De C en D groep om 9.00 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG