Uit de Bode van 16-02-2022

Trappistentrappers richting Zeeland

De harde zuidenwind was voor de Trappistentrappers geen beletsel om de Zeeuwse polders op te zoeken.

Met 9 man van de A groep werd zondagochtend een start gemaakt voor een rondje Rilland, ze hadden met 10 kunnen zijn als niet eentje net te laat was en vergeefs probeerde de groep nog in te halen. De rit verliep soepeltjes tot zich in de Hogerwaardpolder een verschrikkelijk slecht stuk van ruim 3 km kasseien aandiende. Door het slechte wegdek in combinatie met harde tegenwind werd de groep volledig uit elkaar geslagen. Zelfs na hergroepering aan de voet van de Oesterdam was er door diezelfde wind nog steeds weinig gelegenheid voor herstel. Pas rijdend richting Bath konden ze weer enigszins op adem komen. Bij Ossendrecht werd het voor eentje toch allemaal wat teveel maar de groep wilde hem niet alleen laten en dus werd het tempo nog wat terug geschroefd. Na ruim 100 km stonden ze gewoon weer allemaal terug in Wernhout, samen uit samen thuis.
De ruim 20 deelnemers van de tweede groep reden de bekende Winterronde. Geen bijzonderheden te melden of het moet diezelfde harde wind zijn geweest.
Om half negen was al een groep van 10 man vertrokken voor een rondje Oesterdam. Tot halverwege de dam geen enkel probleem. Op het tweede gedeelte scheerde een ijzig koude wind over het water, vol in de flank en dat zabberde nogal wat energie weg. Het stuk vanaf Tholen was dan ook nog pittig genoeg. Een goede training in aanloop naar het nieuwe seizoen dat 6 maart van start gaat.

Veldrijders
Naast de vele clubleden die een eigen rondje reden hadden we natuurlijk ook nog onze Trappertjes die zich in de Krochten prima wisten te vermaken. Ook bij de Schrikkelcross in Loenhout en bij de Crossduathlon in Etten-Leur hebben diverse Trappistentrappers zich van hun beste kant laten zien en een mooi resultaat weggezet.

Programma
De voorspellingen voor komende zondag zijn niet echt goed maar voor de Winterronde zullen vast wel gegadigden zijn, vertrek om 9.00 uur. Maandag 21 februari om 19.30 uur jaarvergadering bij café van T.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG