Uit de Bode van 18-11-2020

Liever in het veld dan op de weg.

Foto: A. Wouters

Trappistentrappers in donkere dagen

De donkere dagen voor Kerst zijn vroeg begonnen dit jaar. De schemering valt al vroeg in waardoor fietsen in de avonduren erg moeilijk wordt. Ook figuurlijk zijn het donkere dagen met lastige obstakels op onze route.

Een voordeel is dat je in het donker de lichtpuntjes heel goed ziet, lichtpuntjes zijn er altijd, al kunnen we er nu zo snel geen vinden.   

Weekend ritten
Afgelopen weekend haalden meer clubleden de mountainbike te voorschijn dan de wegfiets. Daar waren de omstandigheden ook wel naar. Er waren deze keer niet zoveel Trappistentrappers die op pad gingen maar diegenen die dat wel deden reden best aardige ritten. Een enkeling is met regen en harde wind zelfs de Oesterdam nog overgewaaid. Met een noodgang de dam over maar dan moet je nog met tegenwind naar huis, bij de gedachte alleen al zou je spontaan in de kramp schieten. De meeste wegfietsers bleven wat dichter bij huis, hielden de ritten wat korter. De mountainbikers waren vooral op de parcoursen te vinden, al dan niet op de fiets heen en terug. Naar Alphen, Dorst, Vrachelen, Rucphen en rond Hoogerheide, overal hebben Trappistentrappers zich laten zien. De beleving is wel een stukje minder nu, vergeleken met de tourtochten die we normaal gesproken in deze tijd van het jaar rijden. In toertochten zit veel meer uitdaging en ze zijn een stuk spannender en ook gezelliger om te doen. Het is niet anders, maar wie weet komt er binnenkort verandering in, mooi dat de musea alvast weer open gaan (toch een lichtpuntje).

Dood vogeltje
Als het zo rustig is met fietsen en ook binnen de club gaat het er momenteel wat tammetjes aan toe, dan is ‘het weer’ nog altijd een dankbaar onderwerp van gesprek. Maar te vaak worden we blij gemaakt met een dode mus. Laten we in het vervolg de voorspellingen maar voor wat ze zijn en kijk voordat je gaat fietsen even buiten, net zo gemakkelijk en net zo betrouwbaar.  

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG