Uit de Bode van 15-03-2023

Trappistentrappers opnieuw in regen en wind

Het leven wordt niet bepaald gemakkelijker als je de wind tegen hebt en dat geldt zeker ook voor fietsers. Het is niet erg als souplesse plaats moet maken voor stoempen, maar het mag niet te lang duren.

Onze A groep had het misschien nog het best bekeken toen ze met 16 man in westelijke richting vertrokken en daardoor met wind in de rug naar huis konden rijden. De overige groepen kozen noordelijke of oostelijke richting om te vertrekken en het gevolg laat zich raden. De B groep van ca 17 man, de C groep met 13 man en de D groep met 6 man hadden het dan ook bij tijd en wijlen best wel taai, een aantal haakte dan ook voortijdig af. Voor sommigen is de afstand in deze beginperiode al aan de ruime kant en met een kleinere groep kom je ook nog wat vaker op kop, dan doet het zeer en kan het wel eens teveel worden. De 9 man tellende E groep besloot om het rondje wat in te korten. Het was niet alleen de stevige wind, ook het aanhoudende gemiezer was onaangenaam. Het is nog even wachten op beter fietsweer zodat we iets gemakkelijker kunnen trainen, de groepen wat groter worden en het fietsplezier samen met de conditie weer toenemen.

Programma
Het kan eigenlijk alleen maar beter worden en daarom gaan we aanstaande zondag 19 maart weer met frisse moed van start. De A en B groep vertrekken om 8.30 uur en de C, D en E groep volgen om 9.00 uur. Voor afstanden en rituitzetters zie het programma op trappistentrappers.nl

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG