Uit de Bode van 13-04-2022

  

Gezellige drukte in Limburg  

Foto: Leontien van Aert

(overige foto’s onderaan dit artikel.)

Trappistentrappers rijden Amstel Gold Race

Zondag werd de Amstel Gold Race gereden, ’s lands enige wielerklassieker. Een prachtige wedstrijd maar lang niet zo belangrijk als de toerversie die daags tevoren werd gereden, tenminste, voor de Trappistentrappers dan toch.

Voor dag en dauw vertrok zaterdagochtend een grote groep Trappistentrappers vanuit Wernhout richting Valkenburg. Op vrijdag was al een groep van 11 man op de fiets vertrokken, een rit van 170 km. Daarnaast reden ook nog clubleden op eigen gelegenheid naar het Limburgse, allemaal met hetzelfde doel: fietsend genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft.
Niet alleen een prachtige omgeving maar ook goede wegen met pittige klimmetjes en heerlijke afdalingen. Het weer was er niet slecht maar wel wisselvallig, regen en wind, wat hagel maar ook zon en zelfs een beetje sneeuw gezien, zowel groene als witte. Mooie prestaties werden daar geleverd met ritten variërend van 100 tot 240 km met soms wel 3000 hoogtemeters. Diverse deelnemers bleven nog een nachtje om zondags de profs aan het werk te zien en natuurlijk ook voor de geweldige ambiance. De groep van 11 kwam ’s maandags op de fiets weer terug naar huis, die hebben behoorlijk wat kilometers gemaakt. Foto’s op onze website www.trappistentrappers.nl

Zondagse ritten
Met toch nog ruim 80 clubleden present op zondag mochten de groepen niet klagen.
De A groep moest wel wat mensen ronselen bij de B groep om aan de 13 te komen. Ondanks de belofte het tempo aan te passen werd dit naar het einde toe wel wat opgevoerd, de laatste viaducten werden genomen alsof er een bolletjestrui te verdienen viel. De B groep had weinig te melden, gewoon lekker gefietst en dat gold ook voor de C en D groep.

Programma
Het Paasweekend kent een dubbel programma. Zondag 17 april zijn de rituitzetters: Jeroen Slootmans, Berry Hack, Ruud Taks en Bernard Martens. Maandag 18 april staan Kevin Aernouts, Sander van der Kloof, Toon Antonissen en Koos Peeters als rituitzetter te boek. Let op: de D groep vertrekt zondag om 8.30 uur voor de Oesterdamrit. De overige vertrektijden zijn als vanouds, 8.30 uur voor A en B en 9.00 uur voor C en D.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG