Uit de Bode van 12-01-2022

Onverwachte obstakels op je pad 

Trappistentrappers in de modder

Zondagochtend waren veel fietsers en joggers op pad, opvallend veel eigenlijk gezien het regenachtige weer en barre omstandigheden in het veld. Misschien goede voornemens of gewoon de drang om buiten actief te zijn.

De mountainbikers waren echt wel in de meerderheid. Waar een enkeling niet zit te wachten op zoveel slijk en nattigheid vinden de meesten het juist een uitdaging om door diepe plassen en modderpoelen te rijden, hoe slechter hoe beter. En dat kwam mooi uit want het was echt één grote modderpoel. Die ene automobilist die ook een poging waagde zal er vast spijt van hebben gehad, dat was niet haar beste idee.

Trappertjes
Ook onze jongste fietsertjes hadden een leuke rit van ruim 33 km. Over Achtmaal reden ze naar een lokaal crossterreintje in de Heiningstraat, dan door naar ‘de Paters’ om vervolgens via de Stouwdreef terug naar Wernhout te rijden. Vocht en modder stonden garant voor enkele tuimelpartijen, soms met een nat pak tot gevolg. Maar hopen dat ze thuis alles weer schoon konden krijgen.

Adrenaline
Fietsen is erg ontspannend maar kan ook heel spannend zijn, niet iedere manoeuvre loopt even goed af. Soms moet je in een fractie van een seconde beslissen, ga je midden door die grote plas of toch aan de zijkant. Met een voetje aan de grond of juist proberen keihard door te fietsen of misschien had je gewoon thuis moeten blijven. Je merkt al snel of je de goede keuze hebt gemaakt. Volgende week wellicht geheel andere omstandigheden, zo blijft het leuk en spannend.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG