Uit de Bode van 11-11-2020

Op een mooie herfstdag    Foto: A. Wouters

Trappistentrappers genieten van het fraaie weer

Dat het weer vaak bepalend is bij onze fiets activiteiten mag duidelijk zijn. Afgelopen weekend werden we echt verwend wat dat betreft, de spirit kwam weer een beetje terug.

Zowel zaterdag als zondag was het ronduit druk op de wegen, met wielrenners dan wel te verstaan. Hoewel het misschien niet terecht is om iedereen op een racefiets als wielrenner te bestempelen. Ook in de bossen was het erg druk, met fietsers maar vooral ook met wandelaars. Hier en daar werd zelfs code rood afgekondigd, daar kun je als fietser dan beter helemaal wegblijven. We hebben maar geluk met het fraaie weer, dat we in deze tijd van het jaar nog zo lekker kunnen fietsen. Vele tientallen Trappistentrappers hebben weer de nodige kilometers afgelegd

Nieuwe ronde
Ook al kennen we momenteel nogal wat beperkingen dat neemt niet weg dat er toch vooruit gekeken wordt, regeren is nu eenmaal vooruitzien. Een tweetal maakte van de mooie fietsomstandigheden gebruik om een nieuwe Winterronde XL te verkennen. Het zal wel heel mooi weer moeten zijn om hem ’s winters te kunnen rijden. We gaan nog niets verklappen maar de Philipsdam zit erin en het is 130 km.

Contacten
Het corona virus heeft een behoorlijke impact op ons sociale leven, thuis maar zeker ook bij het fietsen. Voordat we ’s ochtends met de groep vertrokken, onder het fietsen zelf en bij terugkomst bij café van T, altijd was daar gelegenheid om met iedereen wat bij te buurten en dat missen we nu. Aan de andere kant levert juist de beperking van die sociale contacten een belangrijke bijdrage aan het in toom houden van het virus. Laten we dat maar eerst doen, dan hebben we daarna extra veel stof om over bij te buurten.

Er naast
Ondanks de maatregel dat buitenshuis maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan zien we toch nogal wat mensen die naast de pot pissen. Van middelmatig tot zelfs grote groepen wielrenners kwam je zondagochtend nog tegen, eerlijk gezegd geen reclame voor de wielrennerij. Tot twee tellen kan het probleem niet zijn, macht der gewoonte dan waarschijnlijk.

Weekend
Voor komend weekend zijn de voorspellingen opnieuw erg goed, zeker voor half november. Ongetwijfeld zullen dan weer vele Trappistentrappers de gelegenheid aangrijpen om een mooie fietstocht te maken.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG