Uit de Bode van 10-11-2021

Onderweg zelf je bandje repareren   

Foto: Willy Kustermans

Trappistentrappers goed vertegenwoordigd in Roosendaal

Voor de veldrijders waren de omstandigheden prima op zondagochtend. Naast de vele leden die een eigen rondje in de buurt reden nam een veel grotere groep deel aan de Audax toertocht in Roosendaal.

Redelijk dichtbij huis en dus goed te doen om op de fiets heen en weer te rijden. Met start- en eindpunt Huis ten Halve was de rit vanuit Wernhout goed voor zo’n 80 km. Diegenen die halverwege instapten, net na de pauzepost, spaarden daar 10 km mee uit. De rit staat niet bekend als spectaculair maar is altijd goed verzorgd en het mtb-parcours van Rucphen (onderdeel van de toertocht) is wel erg leuk om te doen. 

Wegploeg
Als het voor de veldrijders goed fietsen is dan geldt dat ook voor de leden die op de weg hun rondje rijden. Twee groepen gingen van start voor de Winterronde. De eerste groep, die 8 man telde, maakte richting Heerle een zwieper naar links en pakte er zomaar de Oesterdam bij. Daarmee kwamen ze op 100 km. De 17 leden van de tweede groep maakten op het laatst een ommetje over Schijf en Sprundel wat hen op 85 km bracht.

Lekke band
Als niet beide groepen dezelfde route rijden blijft de volgbus achter de laatste groep die de originele Winterronde rijdt. In dit geval mocht de renner van de eerste groep dus zelf onderweg zijn lekke band vervangen. Niet altijd eenvoudig, zeker niet met koude handen en als iedereen op je vingers staat te kijken. De pechvogel deed het niet slecht maar werd uiteindelijk toch een handje geholpen want ze wilden graag nog voor het donker thuis zijn.

Programma
Aanstaande zondag 14 november nog meer van hetzelfde, de Winterronde met vertrek om 9.00 uur en een toertocht in Alphen en eentje in Brecht. Dit allemaal als Corona het toelaat, het zijn onzekere tijden. Houd zelf in de gaten of er afgelastingen zijn.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG