Uit de Bode van 09-03-2022

Goed begin wegseizoen voor de Trappistentrappers

Een goed begin is het halve werk en dat geldt hopelijk ook voor ons wegseizoen. Dat neemt niet weg dat er door diverse renners wel flink gewerkt moest worden om de openingsrit tot een goed einde te brengen.

Er stond meer wind dan we hadden afgesproken waardoor de ritten net wat zwaarder uitpakten dan verwacht.
De A groep vertrok met 15 man voor een rondje Dinteloord. Een goed verlopen, relatief rustige rit (volgens sommigen) met veelal wind van opzij en goed voor 100 km.
De B groep had het goed bekeken, met wind in de rug vanaf Gilze naar huis was het afzien van het eerste gedeelte, met wind op kop, al snel vergeten. De 28 deelnemers hadden weinig moeite met hun rit van ruim 80 km, behalve die ene die met rugklachten de bus in ging.
De C groep reed met 26 man en een heel attent engelbewaardertje. Zij hadden het juist wel taai, vanaf Steenbergen over Nispen naar huis. Vooral op het laatste gedeelte van hun 80 km lange rit werd door die slopende tegenwind snel van koppositie gewisseld. Maar bij terugkomst was het toch het goede gevoel over de geleverde prestatie dat overheerste.
De D groep was met 20 man en bleef wat dichter bij huis met een rondje van bijna 75 km. Helaas was er na enkele kilometers een lekke band te melden en volgens de nieuwe regel moest de gehele groep stoppen. Nauwelijks weer opgestapt was het weer raak, dus weer stoppen en daar werden ze niet speciaal blij van. De rit verliep verder wel naar wens.

De Trappertjes hadden een leuke fietsochtend op het crossterrein bij Wuustwezel en kwamen opgewekt en vrolijk weer terug op het thuishonk.    

Programma
Zondag 13 maart vertrekken de A en B groep om 8.30 uur. De C en D groep om 9.00 uur. Alles begint en eindigt bij café van T in Wernhout. De rituitzetters zijn: Willy Kustermans, Gust van de Sande, Erik de Bruijn en Jack Romme.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG