Uit de Bode van 08-06-2022

Hart door Nederland 


Zie onder dit artikel de bijdrage van deelnemer Janus Domen.

Trappistentrappers fietsen voor het goede doel

Soms staan we er zelf van versteld dat we zo’n veelzijdige fietsclub zijn. Dat we naast de wekelijkse clubritten nog zoveel energie kunnen steken in al die andere activiteiten.

Afgelopen week was daar een mooi voorbeeld van toen donderdag leden van onze club deelnamen aan de Alpe d’Huzes, het jaarlijks fiets evenement voor KWF Kankerbestrijding. Zondag werd door een aantal van onze leden een 235 km lange tocht door Nederland gereden in de vorm van een hart op Strava. Deze Kanjer-fietstocht (hart door Nederland) is een nieuw initiatief bedoeld om aandacht te vragen voor de nazorg na kanker. Op zondag reed een groepje van onze snelle mannen een BWF wedstrijd in Beerse en behaalde een podiumplaats en op maandag de Acht van Eede met een verdienstelijke zevende plaats. Daarbij hadden we ook nog op beide Pinksterdagen onze clubritten.

Zondagse ritten
Een 15 man tellende combinatie van A en B groep reed zondag een rondje Lage Zwaluwe van 103 km. Ook de C en D groep reden samen. Met 19 man reden zij een rondje in de buurt van 90 km. Maandag stonden maar 2 D renners op het plein die bij de C aansloten om zo met 18 man de stevige wind op de Oesterdam te trotseren. De B groep reed een ruim 90 km lang rondje Vorselaar met 16 man en de A groep reed richting Rilland met 6 man en vroeg zich af waar de rest was gebleven.
De Trappertjes hadden maandag een fietsochtend in de Krochten waar het na de buien behoorlijk modderig was geworden, en dat is altijd leuk.

Programma
Zondag 12 juni zetten Fer Lakens, Toon de Bruijn en Bernard Martens een rit uit voor hun groep, in de C groep wordt nog overlegd.

Door Janus Domen:

Zondag 5 juni met 21 man om 8.30 uur gestart bij het Ignatius ziekenhuis, richting Rotterdam naar het Daniël den Hoed kliniek en het Erasmus ziekenhuis. Daar zijn 7 Trappistentrappers via Willemstad huiswaarts gereden. De overgeblevenen reden verder om het hart te voltooien   Dat waren 12 trappisten waarvan 3 vrouwen 1 rtc man en een gast renner. Dus op naar Boskoop voor de lunch. Daarna in de regen (zegening) met heel veel draaien en keren op naar Gorinchem.  Onderweg in Lexmond was er onderweg plots support van familie Domen. Daarna in Gorinchem een cafeetje geënterd, daar allemaal droge kleren aan gedaan en wat drinken en eten. En op voor het laatste stuk. Onderweg nog een klapband, maar toch met veel plezier verder. Toen we in Breda aankwamen werd het weer droog.  Het was inmiddels 21.15 uur. 
Dit alles voor de nieuwe stichting Kanjer.nl


Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG