Uit de Bode van 07-10-2020

Het is beter fietsen in het bos dan op de weg Foto: Eddy Heijnen

Trappistentrappers met tegenwind

De lol van het fietsen gaat er een beetje af onder deze barre omstandigheden. De groepjes worden kleiner en de ritten worden korter.

Er wordt al over nagedacht om dan toch maar met de Winterronde van start te gaan. Die zal wellicht aangepast worden om ongewenste grensoverschrijdende activiteiten te voorkomen want voorlopig mag er niet worden gefietst door Belgie.

Zondagsritten
Op de regenachtige zondagochtend stonden om half negen zes renners van de A groep en acht van de B groep klaar voor vertrek. Samen rijden was een goed idee, altijd beter dan twee kleine groepjes. Een wegkapitein had de zomerronde met wat extra lusjes in gedachte en dat is het ook geworden. Maar hoe je de rit ook noemt het werd toch een echte herfstrit met genoeg regen en naarmate de rit vorderde steeds meer wind. Na ruim 30 km reed een van hen terug naar huis, de zin was over. De rit was niet zonder gevaren, al in het prille begin waaide een tak uit de bomen die een renner op een haar na miste maar dat onheil bleef hen gelukkig bespaard. Een aardige rit van ruim 82 km, met vooral op het eind wel wat harken door de harde wind die voornamelijk van opzij kwam.

Lekke band
Je hoort niet vaak dat iemand blij is met een lekke band, deze keer was dat wel het geval. Een renner had het plan opgevat om half negen met de B groep mee te rijden, de onverwachte combinatie van A en B groep was echter wat te hoog gegrepen. Gelukkig had hij een lekke band en kon hij om negen uur bij de C groep aansluiten. Die kwam hierdoor op elf man voor hun rondje van Boxel plus wat extra’s. Een rit van 85 km die zonder mechanische problemen en nagenoeg droog verliep maar door de harde herfstwind als slopend werd ervaren.

De D groep hoefde niet bang te zijn dat het een massasprint zou worden, ze reden met vier man. Van het plan om naar Gilze te rijden werd afgeweken, één van hen had al een tijdje niet meer gefietst en ook de volgbus bleef thuis. Dat is nu eenmaal de afspraak dat bij een klein groepje geen volgbus mee rijdt, dat is geen gezicht zo’n grote bus achter een paar renners. Het voordeel was nu wel dat ze een mooie rit door de bossen rondom Chaam konden rijden over de nieuwe fietsallee, ook wel bekend als de Slingerdreef, daar mogen uiteraard geen auto’s komen. De regen viel mee, enkel wat motregen in het begin. Op de fietspaden wel veel modder, blad, eikels en ander gespuis uit de bomen, uitkijken geblazen dus. In Rijsbergen reed er eentje naar huis en voor de overblijvers werden de laatste van de 62 km best nog pittig. Met wind op kop naar Wernhout waar ze zonder mankementen en toch tevreden over hun rit weer aankwamen.

Clubkleding
Tot 11 oktober kunnen alle leden nieuwe clubkleding bestellen in de Bioracer webshop. Hoe je dat doet kun je lezen in de email die je onlangs ontvangen hebt. Heb je nog vragen, mail dan naar kleding@trappistentrappers.nl

Programma
Zondag 11 oktober is het weer aan de groepsleden zelf om te bepalen waarheen en hoeveel er gefietst wordt. De vertrektijden blijven ongewijzigd, A en B groep vertrekken om 8.30 uur en C en D groep om 9.00 uur bij café van T in Wernhout.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG