Uit de Bode van 06-07-2022

Spannende strijd bij de laatste tijdrit in 2019 

Foto: Eddy Heijnen.

Trappistentrappers zijn klaar voor de tijdrit

In aanloop naar de tijdrit op 10 juli werden afgelopen zondag nog hele aardige maar vooral stevige clubritten gereden, wat extra trainingsarbeid voor de strijd tegen de klok.

Zowel de A als de B groep reden zondag een Oesterdamrit, de westenwind speelde daarbij ongetwijfeld een rol. De A maakte de rit 111 km en deed dat met 9 man, de B maakte er met 16 man 116 km van. Beide groepen waren content over het bereikte resultaat.

De 21 renners van de C groep werden getrakteerd op een mooie rit die gedeeltelijk uit echt onbekende weggetjes bestond en gedeeltelijk uit weggetjes die voorzien waren van een verse nieuwe grindlaag. Riskant om te fietsen maar het bleef zonder gevolgen. Een lekke band die werd vervangen door een andere lekke band leverde een kleine pauze op in de 110 km lange rit.

De D groep reed een ruim 87 km lange ronde over Rijen en Dorst. Met 16 man werden deze foutloze kilometers in een zeer acceptabel tempo afgewerkt.

Limburg
Afgelopen zaterdag werd onze jaarlijkse Limburgrit gereden waarvoor zich 16 leden hadden opgegeven. De eerste groep reed met 6 leden een 156 km lange rit door het altijd mooie heuvelachtige Limburgse landschap. De tweede groep had genoeg aan ruim 100 km met bijna 1700 hoogtemeters. Met een nieuw stukje erin en wat andere klimmetjes erbij viel de rit bijzonder goed in de smaak.
Programma
Na twee tijdritloze jaren gaan we aanstaande zondag 10 juli toch weer onze tijdrit rijden. Deze keer met start en aankomst bij Hans Huijbregts aan de Maalbergenstraat 12, tijdens de wedstrijd alleen bereikbaar via Klein Maalbergen en Krochtenweg. De eerste deelnemer gaat stipt 9.00 uur van start, alle groepen van groot tot klein komen aan bod. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 7 juli. Als laatste tip: gewoon iets harder fietsen dan John Antens, die al jarenlang de eerste plaats bezet houd, en het goud kan zomaar voor jou zijn. Dat de beste moge winnen of anders één van jullie.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG