Uit de Bode van 06-04-2022

Trappistentrappers rijden Ronde van Vlaanderen

Onder koude en winderige omstandigheden reed een aantal clubleden afgelopen zaterdag de Ronde van Vlaanderen Cyclo, 257 km met 2300 hoogte meters en heel veel kasseien.

Een uitputtingsslag, mede door de stevige gemiddelde snelheden die werden gereden, sommigen meer dan 30 km/h. Een tweetal maakte 25 km extra door een navigatiefoutje en eentje reed de rit zelfs op zijn veldrijdersfiets, wat een geweldige prestaties werden daar geleverd! Zeker ook door onze deelnemers die de wat kortere afstand van 150 km reden. Met de sublieme overwinning van ‘collega’ Mathieu van der Poel op zondag raakten we helemaal in extase, wat kan fietsen toch mooi zijn.

Zondagsritten
Een aantal van de Vlaanderen-gangers reed zondag zonder blikken of blozen ook nog de clubrit mee van de AB combinatie. Een rit van 105 km met zo’n 35 per uur, uitrijden noemen ze dat.
De anderen van de B groep reden met een man of 17 een rondje Rilland van 110 km.
De C groep telde ca 20 man bij hun rondje van 90 km van Baarle tot Brecht, met een hele kleine schuiver en een iets te vroeg ingezette eindsprint.
De D groep reed met 15 man een rondje van 75 km in de omgeving. De drie nieuwkomers mogen zichzelf een schouderklopje geven, ook zij brachten deze soms wat taaie rit met 10 viaducten tot een goed einde.

Programma
Zaterdag rijden vele leden de Amstel Gold Race toerversie, verzamelen om 5.45 uur bij café van T, afspraken hierover zijn inmiddels gemaakt. Zondag 10 april zijn de rituitzetters voor de clubritten: Danny Antonissen, Jos Mensen, Aman Aernouts en Leo Smits. A en B groep vertrekken om 8.30 uur, C en D groep om 9.00 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG