Uit de Bode van 05-01-2022

Lekkere oliebollen voor de Trappertjes op oudejaarsdag 

Foto: Noor Michielsen

Oliebollen en kettingvet

Vol goede moed hebben we het jaar 2021 achtergelaten en zo zijn we 2022 ook weer van start gegaan. Met kortebroekenweer afscheid nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar in fietsen is wel uitzonderlijk te noemen en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Op oudejaarsdag reden tientallen Trappistentrappers hun ‘laatste’ rondje. Zowel op de weg als in het bos was het ronduit heerlijk fietsen. Het nieuwe jaar deed hier niet veel voor onder want prompt werd door diezelfde Trappistentrappers het ‘eerste’ rondje alweer gereden.

Oliebol
Ook voor de Trappertjes mocht de jaarwisseling niet ongemerkt voorbij gaan, de leiders hadden een leuke training voor hen in petto. In kleine groepjes werd vanuit de Krochten via de Gooren en de Laarheide koers gezet richting het Trekpontje over de Aa of Weerijs. Na de toch wel een beetje spannende overtocht ging het langs de Beek naar het Oranjeplein voor een lekkere oliebol want die hoort er gewoon bij op oudejaar.

Smerig
Voor de fiets en kleding was het allemaal wat minder mooi. In het veld is het intussen een behoorlijk modderige toestand aan het worden en met de huidige regen wordt het er vast niet beter op. Mede door het graafwerk voor de glasvezel is er ook op de weg flink wat opspattend slijk en vuil. Poetsen dus en vooral de ketting en lagers goed in het vet zetten om de volgende rit weer soepeltjes van start te kunnen gaan.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG