Uit de Bode van 04-11-2020

Met tegenwind over de Oesterdam     Foto: Sam Rijvers

Trappistentrappers sluiten verlengd zomerseizoen af

Gerrit Hiemstra en trawanten dreigden met heel erg slecht weer op zondag. Een goede reden dus om alvast op zaterdag een rondje te gaan fietsen, je kunt het maar gehad hebben.

Weliswaar stond er zaterdag een straffe en niet zo gunstige zuiden wind maar het was wel droog en dat is belangrijk. Ook de temperatuur was niet verkeerd om te fietsen en zo links en rechts liet zelfs de zon zich even zien. Vele groepjes en eenlingen trokken er weer op uit in alle richtingen waarbij ook lange afstanden niet geschuwd werden. Een tweetal besloot zelfs de Oesterdam met windkracht vijf op kop te trotseren, onder dergelijke omstandigheden de plek bij uitstek als je eens groene sneeuw wil zien. Medewerkers van Rijkswaterstaat vermoeden trouwens dat het veelvuldig over de dam rijden door sommige Trappistentrappers heeft geleid tot ernstige en daarmee gevaarlijke spoorvorming. De herstelwerkzaamheden zijn intussen uitgevoerd, het nieuwe wegdek ligt er netjes bij.

Zondag
Tot ieders verbazing was het weer op zondagochtend helemaal niet zo slecht als beloofd was, misschien wel beter dan op zaterdag. Daar zijn we dus mooi ingetrapt. Wel een dikke meevaller voor diegenen die op zaterdag niet in de gelegenheid waren. Zo zagen we ook zondagochtend weer heel veel clubleden een rondje rijden. Ook nu waren er ritten bij die door hun afstand het nodige respect afdwongen, zowel op de weg als in het veld. Helaas bleef niet iedereen vrij van lekke banden en bij gebrek aan volgbus betekent dit dat je een band moet wisselen in plaats van een reservewiel pakken en dat kost beduidend meer tijd maar met café van T op slot maakt een kwartiertje vroeger of later terug ook niet zoveel meer uit.

Reacties
Na de lancering van onze vernieuwde website waren we zeker benieuwd naar uw mening. Het aantal reacties dat we mochten ontvangen was boven verwachting. Erg leuk ook dat ze allebei zo positief waren (bedankt pa en ma).

Weekend
Als de weerprofeten komend weekend niet opnieuw de kluit belazeren dan staan we er goed op, dan wordt het prima fietsweer. Ook de verandering van windrichting biedt nieuwe mogelijkheden, kunnen we weer eens de andere kant op rijden en dan lekker met wind in de rug terugkomen. Natuurlijk zijn we blij dat we ondanks alle beperkingen nog kunnen en mogen fietsen maar de spirit gaat er toch een beetje uit op deze manier. Het zomerseizoen zit er nu definitief op, inclusief de maand verlenging die eigenlijk nooit tot z’n recht is gekomen. We sukkelen richting eindejaar zonder winterronde en nauwelijks perspectief. De geliefde clubcross met Kerstmis waar we ieder jaar zo naar uitkijken, het is twijfelachtig of het er deze winter wel inzit. Een virtuele versie misschien. We kunnen niet veel meer doen dan geduldig afwachten en blijven fietsen, en handen wassen natuurlijk.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG