Uit de Bode van 03-05-2023

Trappistentrappers sluiten de maand goed af.

We konden April haast niet mooier afsluiten dan met twee prachtige ritten, een kleurrijke Koningsdagrit en een zonnige Kiltunnelrit.

Voor een doordeweekse dag viel de opkomst niet eens tegen op Koningsdag en te zien aan de vele oranje jasjes waren de meesten aanwezigen ook behoorlijk koningsgezind, ook de fraai versierde fietsen spraken boekdelen. Door de wind en toch ook iets kleinere groepen mochten we de ritten best wel stevig noemen.   

Zondagse ritten
Zowel de A groep als de B en C groep vertrokken om acht uur voor hun Kiltunnelrit richting de Haringvlietbrug om dan over Moerdijk terug te komen. Net voor Zegge kon de C groep de B groep passeren die daar stil stond met een lekke band. In verband met zwaar transport dat zich door de Volkeraksluis moest wurmen stond de A groep al een klein kwartiertje stil voor de openstaande brug waarna ook de C groep zich aansloot in de rij. Toen ook de B groep zich nog meldde was het spel compleet, ruim 50 Trappistentrappers op een kluitje voor de brug. Eenmaal weer op gang gekomen werd het verschil weer snel gemaakt, de 18 mannen van de A groep reden over Goudswaard, de 16 van de B groep pakten ook Nieuw-Beijerland er nog bij terwijl de C groep ‘binnendoor’ langs Strijen reed met eveneens 18 man.
Alsof het afgesproken werk was telde ook de D groep 18 man. Zij reden de rit andersom, eerst de Moerdijkbrug om dan door het fraaie landschap rond Mijnsheerenland de Haringvlietbrug op te zoeken. Stuk voor stuk mooie ritten met vooral ook tevreden deelnemers.  Niet minder tevreden waren de 10 leden van de E groep, zij reden een heerlijke Oesterdamrit van 100 km. Dat bakkie koffie in Tholen hadden ze zeker wel verdiend.  

Programma
Op een veelbelovende zondag 7 mei rijden we gewone zondagse ritten waarvan je alle informatie kunt vinden op de website en webapp. Vertrektijd is 8.30 uur voor A en B groep, de anderen vertrekken om 9.00 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG