Uit de Bode van 03-03-2021

Werken aan techniek en behendigheid  

Foto: Nicole van den Broek

Trappistentrappers weer massaal op de fiets

Het wordt eentonig maar het is niet anders, zolang we niet in groepen rijden blijft het verhaal zo ongeveer hetzelfde. Er wordt veel gefietst maar heel spectaculair is het allemaal niet.

Zoals gebruikelijk bij fraai fietsweer werd ook deze keer volop gefietst door onze clubleden, op de weg en in het veld. Mooie ritten werden gemaakt maar niet dat ze het nieuws zouden halen. Kortere ritten maar ook langere en zelfs nog langere ritten, van tien tot bijna honderdvijftig kilometer toe. Het hele weekend was wielrennen eigenlijk alles wat de klok sloeg want ook de profs waren twee middagen live op TV te volgen.

Opening wegseizoen
Na een daverend Belgisch openingsweekend met de wielerklassiekers Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen wij eigenlijk alleen maar concluderen dat wielrennen toch echt wel een prachtige sport is, vol spanning, onverwachte wendingen en volop sensatie. Maar ook een gevaarlijke sport, er gaat op het hoogste niveau geen wedstrijd voorbij zonder diverse val- en stuiterpartijen die overigens wonder boven wonder vaak nog redelijk goed aflopen. Gelukkig maar dat wij onder dat hoogste niveau zitten, afgemeten aan het geringe aantal valpartijen kunnen we zelfs stellen dat we vèr onder dat hoogste niveau zitten. Maar dat geeft niks, bij ons staat veilig fietsen met veel plezier en gezelligheid bovenaan, daar draait het allemaal om.

Trappertjes
Veertien Trappertjes waren zondag aanwezig in de Krochten waar ze na een opwarmronde en enkele rek- en strekoefeningen overgingen op verschillende oefenvormen voor de opbouw van explosiviteit (het klinkt gevaarlijker dan het is). Na de pauze werd de aandacht verlegd naar techniek en behendigheid. De sfeer was prima en dat er vooruitgang in zit was ook goed merkbaar. Aanstaande zondag gaan ze op deze voet verder. Erg leuk om te zien dat deze groep draait als een tierelier.

Stap voorwaarts
Het begin is gemaakt met de vaccinaties, ook voor onze clubleden. Dat biedt hoop voor de nabije toekomst, de groepsritten komen een stapje dichterbij. Voor de gezelligheid moest je trouwens niet gaan, het was een kille bedoening in die grote bijna lege sporthal waarbij iedereen gemaskerd en op ruime onderlinge afstand zijn verlossing brengende prik kreeg toegediend. Dat deed je met weemoed terugdenken aan vroeger toen alles beter was en oma nog een leuke jonge meid. Toen je aan de hand van je moeder naar het buurthuis ging, gezellig met z’n allen tegelijk, en dan een prik van de wijkzuster kreeg. Als je niet huilde mocht je een toffee uitzoeken en je kreeg een stempel op je hand om te voorkomen dat je nog een prik en een toffee ging halen. Zulke tijden komen niet meer terug, wie gebruikt er tegenwoordig nog een stempel.  
Pijn
Voorlopig staat ons Grand Départ gepland over een maand, op eerste Paasdag zondag 4 april. Mocht dit door kunnen gaan zou er zomaar een dubbel fietsfeest van gemaakt kunnen worden met meteen twee fietsdagen na elkaar. Zonder Corona beperkingen zouden we aanstaande zondag 7 maart ons wegseizoen starten, maar helaas, dat gaat hem niet worden en dat doet pijn. Verder wordt de Amstel Goldrace Tourversie verschoven van 17 april naar 11 september en ook de Verbeeten Challenge van 11 april is van de baan, nog meer pijn.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG