Uit de Bode van 02-06-2021

Nieuwe oefentoestellen voor de jeugd.    

Topdag voor Trappistentrappers

Perfect fietsweer en een opkomst om U tegen te zeggen, een betere afsluiting van de maand mei konden we ons niet wensen.

Van Trappertjes tot A groep telden de Trappistentrappers op zondagochtend maar liefst 132 clubleden. Droog weer, zonnig, niet te veel wind en heel veel fanatieke fietsers, daar kunnen alleen maar mooie dingen uit voort komen.

Zondagsritten
Met 14 man, die allen goed aan elkaar gewaagd waren, reed de A groep een rondje van Alphen tot Etten-Leur van 104 km. Na een redelijk rustig begin (toch zeker ten opzichte van vorige week) werd op de terugweg met wind in de rug het tempo iets opgevoerd. Een lekke band kon niet worden voorkomen maar die renner kon achter de bus snel weer aansluiting vinden bij de groep. Nog even nagenieten op het terras maakte de mooie ochtend compleet.
De B groep telde zo’n 35 man en dus werd er gesplitst, we rijden nooit in groepen groter dan 24 man. Hun rit richting Willemstad verliep eigenlijk vlekkeloos, enkel een keertje moeten omdraaien omdat ze een doodlopend straatje instuurden, nauwelijks het vermelden waard op een rit van ruim 100 km.
De C groep vertrok met 31 man voor een rondje Moerdijk van ruim 90 km. Het tempo was goed en er werd lekker gefietst, geen problemen gezien.
Steeds meer dames weten hun weg te vinden naar de D groep waardoor die met bijna 30 leden ook in twee groepen van start ging. Al na twintig kilometer werd er lek gereden maar nog sneller dan team Verstappen dat doet werd het wiel gewisseld en binnen de kortste keren was de groep weer compleet. Met Steenbergen als verste punt zat hun rit van 89 km nog voor twaalven er alweer op en stonden zij terug bij café van T waar het terras lonkte.
De Opstapgroep telde slechts 3 deelnemers die in eerste instantie aansluiting zochten bij de D groep maar vanaf Nispen hun eigen weg kozen.

Trappertjes
Een handige Harrie in de gelederen is nooit verkeerd, de jeugdgroep heeft een handige Wim en dat is zeker zo goed. Geheel eigenhandig zette hij een drietal oefentoestellen voor de beginnende fietser in elkaar. Een evenwichtsbalk, een wip en een brug, attributen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de behendigheid en het zelfvertrouwen van de Trappertjes.  De opkomst in deze groep blijft trouwens onverminderd hoog en het enthousiasme neem alleen maar toe.

Aanwinst
Leuk om te kunnen vermelden dat sinds kort ons bestuur weer voltallig is met de komst van Noor Michielsen. Zij gaat zich met name bezig houden met de Trappertjes en jeugdgroep en daar wensen wij haar heel veel succes mee.

Nooit meer lek
Vanaf 2022 hoopt het Amerikaanse Smart Tire Company in samenwerking met NASA de zogenaamde Metl-band op de markt te brengen. Gemaakt van geavanceerde lichte materialen zoals NiTinol (nikkel-titanium legering) met als resultaat een hightech bandje zo soepel als rubber en sterk als titanium dat altijd z’n vorm blijft behouden. Nooit meer lek dus, we kunnen niet wachten. Zullen wel een paar centen kosten maar dan heb je ook wat.

Programma
Zondag 6 juni gaan zowel de A als B groep om 8.30 uur van start voor hun rit van om en nabij de 100 km. De C en D groep vertrekken om 9.00 uur voor een rit van ieder 90 km en de Opstapgroep beslist op zondagochtend, afhankelijk van de opkomst, wat ze dan gaan fietsen.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG