Uit de Bode van 02-03-2022

Trappistentrappers gaan weer los

Tegenover Corona en oorlogsdreiging staan ook mooie dingen in het leven, we hebben weer Carnaval kunnen vieren, de lente is aangebroken en het nieuwe wegseizoen gaat van start.

We mogen weer! En dat begint aanstaande zondag 6 maart, dan vertrekken onze fietsgroepen voor hun eerste wekelijkse clubrit op de weg. De nodige voorbereidingen zijn getroffen en onze renners, bestuursleden en chauffeurs hebben er weer heel veel zin in, vol vertrouwen dat het een goed seizoen gaat worden.  

Laatste rondje
Dit nieuwe begin betekent meteen ook het einde van de Winterronde, afgelopen carnavalszondag was de laatste keer. De opkomst was niet slecht, een dertigtal renners was paraat op de vroege koude ochtend, al dan niet met hun kater. Het eerste deel van de rit verliep voorspoedig met wind in de rug, het tweede deel was met wind tegen beduidend zwaarder en kwamen verschillende renners erachter dat er nog werk aan de winkel was. Om een teleurstellende confrontatie met de werkelijkheid te voorkomen is het wellicht verstandig dat diegenen met weinig trainingskilometers in de benen zichzelf bij aanvang van het zomerseizoen niet te hoog inschatten. Beter een goede bijdrage leveren aan een lagere fietsgroep dan bij een hogere groep met hangen en wurgen over de streep komen. Beter voor je ego en beter voor de groep.

Verwarring
De twee lekke banden leverden afgelopen zondag enige verwarring op. Waar we gewend zijn om met mechanische problemen in de volgbus plaats te nemen in een poging dat zelf op te lossen, blijkt afgelopen vrijdag het besluit genomen om nu met de gehele groep te stoppen om hulp te bieden. Dit was nog niet bij iedereen bekend. Of de praktijk zo goed werkt als de theorie klinkt zullen we binnenkort wel merken. Wellicht vinden we meer hierover in de informatiegids die we nog deze week in de brievenbus mogen verwachten.

Programma
Zondag 6 maart, ons eigen Grand Départ. De A en B groep vertrekken om 8.30 uur. De C, D en eventueel E groep vertrekken om 9.00 uur, en dat allemaal bij café van T in Wernhout. We gaan er samen weer een mooi seizoen van maken.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG