Uit de Bode van 01-06-2022

Naar de Mosten voor het serieuze werk

Foto: Berry Hack

Zware hemelvaartsrit voor de Trappistentrappers

Stevige wind uit de verkeerde hoek zorgde voor een slopende Kaplaarzenrit op Hemelvaartsdag. Zondag was het beter fietsweer, ondanks enkele lichte buien.

Met name de D groep had het donderdag zwaar te verduren. Door een half uur later te vertrekken was versterking vanuit de andere groepen niet meer mogelijk en dus vertrokken zij met 6 man en 1 vrouw voor hun 150 km lange Kaplaarzenrit. Vanaf Woudrichem met wind van voor en vanaf Geertruidenberg zonder volgbus. Ze hebben zich dapper geweerd en de rit goed volbracht maar het is wel een leermomentje voor de volgende keer. De andere groepen hadden het ook niet gemakkelijk, de C groep reed met 16 man 153 km, de B groep met 16 man ook 153 km maar net iets sneller en de A reed met 12 man 165 km.

Zondagse ritten
Dat het vakantietijd is merken we aan de opkomst. De A groep telde zondag 7 man, de B groep 16, de C groep 15 en de D groep 11, dat is weleens beter geweest. Ondanks dat is er toch goed gefietst en werden er hele aardige ritten gereden. Afhankelijk van de richting kwamen sommige groepen met een nat pak weer bij de thuishaven. Vermeldenswaardig dat die dappere dame, van de D groep Kaplaarzenrit, op zondag alweer de 93 km lange rit van de D voor haar rekening nam!

Trappertjes
Onze jongste rennertjes hebben grenzen verlegd op het crossterrein bij de Mosten. Een stevige training en al kwamen ze niet allemaal ongeschonden uit de strijd, er werd toch lekker gefietst.

Programma
Het dubbele Pinksterprogramma kent nogal wat aanpassingen wat rituitzetters betreft, zie je groepsapp, maar het belangrijkste is dat beide dagen de A en B groep om 8.30 uur vertrekken en de C en D groep om 9.00 uur.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG