Uit de Bode van 30-09-2020

Fiets schoonmaken, daar valt niet aan te ontkomen.

Foto: Berry Hack

Wisselvallige ritten bij Trappistentrappers

De laatste ritten van het officiële wegseizoen zitten er op. Wat ons nu nog rest is een goedmakertje voor het verloren deel van het seizoen, als Corona het tenminste toelaat.

Zondagsritten
Inclusief de twee gastrijders telde de A groep 10 renners op de vroege natte zondagmorgen. Van het idee om een gooi naar de KOM (King Of the Mountain) te doen op een rondje Oesterdam werd toch maar afgezien, niet onverstandig met een stormachtige wind aan zee. Een rondje Raamsdonksveer was een betere optie bij een stevige noordoosten wind. Al voor de start werden ze op een bui getrakteerd, gelukkig bleef het daarna zo goed als droog. Met het opspattende water van de natte wegen gaf het echter geen kans om een beetje op te drogen, het was niet koud maar lekker was het ook niet. De 105 kilometers verliepen goed, slechts één lekke band, een meevaller gezien de natte wegen en de afgewaaide takken. En al was het op een ander segment, die KOM is er uiteindelijk ook nog gekomen.

Niet geheel onterecht besloot de B groep in een wat aangepast tempo te rijden, veel wind en een nat wegdek kan verraderlijk zijn, dat lag nog vers in het geheugen. Met 10 man vertrokken ze bij van T maar al snel haakte een renner af en reed een eigen rondje. De rit zou in lengte aangepast worden al naar gelang het weer het toeliet maar uiteindelijk kwamen ze toch met 96 km in de benen weer thuis. Door de harde wind verliep de communicatie soms wat moeizaam maar problemen deden zich niet voor. Een mooie rit die door de harde wind en het vele optrekken na de bochten ook best wel zwaar was.

Met 15 man ging de C groep op pad richting Willemstad. Al werd er rustig gereden op het natte wegdek, een kleine valpartij kon helaas niet worden voorkomen. Schaafplekken en een kapotte derailleur waren het gevolg maar ook de schrik zat er goed in. Hierbij kwam ook de rituitzetter ten val en die besloot naar huis te rijden, een collega nam de rit van hem over en maakte er een 97 km lange rit van. Met enkel een lekke band die in de bus vervangen werd verliep de rit verder goed.

In de D groep zat het ook niet echt mee. Slechts 5 man aan de start, omdat een C renner zich bij hen aansloot konden ze alsnog met een even aantal van start gaan en dat is handig omdat we graag twee aan twee rijden. Het werd niet het rustige ritje van 75 km dat men in gedachte had. Na een kleine 20 km ging het mis. Een automobilist van rechts hield in en wekte de indruk de groep vóór te laten gaan maar dat was schijn, hij reed toch door en dat deed de groep ook. Een confrontatie was niet meer te vermijden, een buiteling over de motorkap ook niet. De schade bleef gelukkig beperkt en met een reservewiel kon de rit worden voortgezet al zat ook hier de schrik er behoorlijk in. In Zevenbergen bleek de dijk nog steeds afgesloten, dat had geen verrassing hoeven zijn. Omrijden over Klundert was de enige optie waardoor de rit uiteindelijk op 93 km kwam. Niet verwonderlijk dat gezien het kleine groepje, stevige wind, extra kilometers en de bibbers van de botsing de pijp voor sommigen wel leeg was en ze de kortste weg naar huis namen.   

Programma
Zondag 4 oktober vertrekken A en B groep om 8.30 uur, C en D groep om 9.00 uur bij café van T.
In onderling overleg komt het allemaal vast goed.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG