Tijdrit

Al vanaf 1983 vindt op de eerste zondag van juli de befaamde Trappistentrappers tijdrit plaats.
Elk jaar opnieuw strijden leden onderling om de eeuwige roem. Veel deelnemers echter rijden met de Olympische gedachten dat meedoen belangrijker is dan winnen.

In verband met de Coronamaatregelen is er in 2020 en 2021 helaas geen tijdrit gereden.

Tijdrit 2022

Dit jaar rijden we onze tijdrit op zondag 10 juli.
We zullen zoals gebruikelijk om 9uur starten, en verwachten om 12uur30 klaar te zijn; de indeling met starttijden ontvangen de deelnemers op vrijdag 8 juli.
Deze tijdrit is niet alleen voor de snelle jongens, voor alle groepen A t/m E, voor de jeugd en voor de dames zal er namelijk een klassement opgesteld worden.
Ook de Trappertjes kunnen hun krachten meten, daarbij gebruik makende van hun bekende mountainbikes voor het afleggen van 1 ronde (bijna 5 km).

En wat te denken van de zeer succesvolle familiekoppeltijdrit, die we uiteraard dit jaar weer organiseren naast de reguliere koppeltijdrit. Bij de families is het winnend koppel echt niet te voorspellen. 

Algemeen:
Deelname aan de tijdrit is gratis
Kort na afloop van de tijdrit wordt er een buffet geserveerd bij café van T, voor helpers (gratis) en voor deelnemers (en eventueel hun partners) tegen betaling van € 15,– per persoon.

Aanmelden:
Je kunt je opgeven door uiterlijk donderdag 7 juli door het digitale formulier volledig in te vullen! Klik hier om aan te melden

Parcours en klassement:

Gezien de drukte in de dorpskern van Wernhout, en belang van veiligheid, zijn we naar een nieuw parcours uitgeweken. We zullen starten en finishen bij Hans Huijbregts, en rijden een ronde via maalbergen/weduwestraat/wildertstraat van ongeveer 5km.  Betekent wel dat voor zowel deelnemers als supporters de Weduwestraat en gedeelte Maalbergenstraat niet toegankelijk zal zijn gedurende het evenement. Via de Krochten, of Klein Maalbergen kunnen jullie aansluiten bij het evenement. Hou hier dan ook rekening mee met je (vaste !) starttijd.

De klassementen rijden een aantal ronden volgens onderstaand schema:

GroepAantal / afstand
A3 ronden / 15 km
B3 ronden / 15 km
C3 ronden / 15 km
D3 ronden / 15 km
E2 ronden / 10 km
Dames2 ronden / 10 km
Trappertjes1 ronde / 5 km
Reguliere koppels3 ronden / 15 km
Familiekoppels2 ronden / 10 km

Het parcours:

De start, het eindpunt en het keerpunt zijn bij Hans Huijbregts,
Maalbergenstraat 12.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG