Onze Senioren

Van maart t/m september
rijden de senioren op zondagochtend hun wegritten verdeeld in de groepen A, B, C, D en Opstapgroep. Het vertrek is, afhankelijk van de groep om 8.30 of 9.00 uur bij Café van T. aan de Wernhoutseweg 116 te Wernhout. Slechts voor enkele lange ritten wordt het tijdstip vervroegd. Doorgaans zijn de groepen tussen 11.30 en 12.30 uur terug bij Van T.

De route wordt elke zondag door een aangewezen lid (de rituitzetter, herkenbaar aan de blauwe armband) bepaald. Hierdoor ontstaan vele variaties in de routes.
Ongeveer 4 leden per groep zijn aangewezen als wegkapitein, herkenbaar aan de rode armband. Zij zorgen voor een goed functionerende groep, vooral met het oog op de veiligheid. Wanneer het aantal fietsers in een groep groter is dan 24, wordt de groep door de kapiteins verdeeld in 2 kleinere die met een onderlinge afstand van circa 100 meter dezelfde route rijden.
Deze ritten op zondagochtend zijn toerritten en géén wedstrijden. Om toch aan de competitiedrang van de geoefende fietser te voldoen heeft WTC De Trappistentrappers een 2-tal klassementen.

Het aanwezigheidsklassement wordt bepaald aan de hand van de intekenlijsten die voor aanvang van de zondagochtendritten getekend dienen te worden door de aanwezige leden. Voor elke intekening wordt voor dames en jeugd 5 punten en voor heren 10 punten verkregen. Dit aantal punten krijgen de leden die op de algemene jaarvergadering aanwezig zijn ook toebedeeld. Ook de jaarlijkse rit in Limburg telt mee in het aanwezigheidsklassement.

Naast het aanwezigheidsklassement is er een clubkampioenschap dat bestaat uit het genoemde aanwezigheidsklassement en de uitslagen van de 2 wedstrijd-evenementen van onze vereniging, nl. de tijdrit en de clubcross. Dit clubkampioenschap wordt bij de jaarvergadering in januari bekend gemaakt.
De uitslagen staan op de pagina clubkampioenschap.

Oktober t/m februari
In de wintermaanden wordt door vele leden van WTC De trappistentrappers deel genomen aan veldtoertochten ofwel MTB-tochten in de omgeving.
Zolang het weer het toelaat rijdt er één groep een vaste route (de Winterronde) op de weg, indien beschikbaar is dit met volgbus. Bij voldoende animo rijdt er een tweede groep een wat langere, aangepaste winterronde (de Winterronde XL).

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG