Onze Senioren

Van maart t/m september
rijden de senioren op zondagochtend hun wegritten verdeeld in de groepen A, B, C, D en Opstapgroep. Het vertrek is om 9.00 uur bij Café van T. aan de Wernhoutseweg 116 te Wernhout. Slechts voor enkele lange ritten wordt het tijdstip vervroegd. Tussen 11.30 en 12.30 uur zijn de groepen terug bij Van T.
*vanwege het COVID-19 virus kunnen deze tijden afwijken. Check het laatste nieuws voor de meest recente updates.

Elke groep heeft een volgbus (met vaste chauffeur) waarin reservemateriaal wordt vervoerd voor pech onderweg. Daarnaast vergroot de volgbus de veiligheid van de groep als een soort van natuurlijke buffer voor achterop komend verkeer.

De route wordt elke zondag door een aangewezen lid (de rituitzetter, herkenbaar aan de blauwe armband) bepaald. Hierdoor ontstaan vele variaties in de routes.
Ongeveer 4 leden per groep zijn aangewezen als wegkapitein of ook wel coördinatoren genoemd, herkenbaar aan de rode armband. Zij zorgen voor een goed functionerende groep, vooral met het oog op de veiligheid. Wanneer het aantal fietsers in een groep groter is dan 24, wordt de groep door de kapiteins verdeeld in 2 kleinere die met een onderlinge afstand van circa 100 meter dezelfde route rijden.
Deze ritten op zondagochtend zijn toerritten en géén wedstrijden. Om toch aan de competitiedrang van de geoefende fietser te voldoen heeft WTC De Trappistentrappers een 2-tal klassementen.

Het aanwezigheidsklassement wordt bepaald aan de hand van de intekenlijsten die voor aanvang van de zondagochtendritten getekend dienen te worden door de aanwezige leden. Voor elke intekening wordt voor dames en jeugd 5 punten en voor heren 10 punten verkregen. Dit aantal punten krijgen de leden die op de algemene jaarvergadering aanwezig zijn ook toebedeeld. Ook de jaarlijkse rit in Limburg telt mee in het aanwezigheidsklassement.

Naast het aanwezigheidsklassement is er een clubkampioenschap dat bestaat uit het genoemde aanwezigheidsklassement en de uitslagen van de 2 wedstrijd-evenementen van onze vereniging, nl. de tijdrit en de clubcross. Dit clubkampioenschap wordt bij de jaarvergadering in januari bekend gemaakt.
De uitslagen staan op de pagina clubkampioenschap.

Oktober t/m februari
In de wintermaanden wordt door WTC De trappistentrappers het vervoer naar en van veldtoertochten ofwel MTB-tochten in de omgeving geregeld. Een aantal leden maakt hier gebruik van.
Zolang het weer dit toelaat rijdt er één groep een vaste route (de Winterronde) op de weg, indien beschikbaar is dit met volgbus. Bij voldoende animo rijdt er een tweede groep een wat langere, aangepaste winterronde (de Winterronde XL), ook met volgbus.