Zondag 26 maart

Regen, regen en nog eens regen op deze zondagochtend.
Je kent het gezegde: maart doet wat ie wil, net als april (of zoiets). De ene week fietsen we met 130 man, de andere week staat er slechts een handvol. Je moet ook wel een goeie reden hebben om in de stromende regen, met vooruitzichten op nog veel meer regen, in je regenjasje naar van T te vertrekken in de hoop dat er nog meer liefhebbers op komen dagen. Toch waren er nog wel een aantal. Zoals de 11 man tellende combinatie van A en B groep, die vertrok om half negen voor een rondje Terheijden van 75 km. Van de overige groepen reed slechts 3 man (van de C groep, zie foto) een ronde naar Riel, goed voor 90 km. Veel goesting om na afloop nog een pilsje te drinken hadden ze niet, ze hadden ook niet echt veel dorst, gewoon in één streep naar huis. Een zondag die de meesten liefst snel weer vergeten.

Delen via:

Uit de Bode van 22-03-2023

Prima opkomst bij Trappistentrappers

Ons dringend verzoek om mooi fietsweer werd zondag al ingewilligd en het resultaat mocht er zijn. Ruim 130 clubleden, tussen de zeven en vijfenzeventig jaar, verschenen aan de start.

Niet iedereen ging tegelijk van start, om half negen vertrok 45 man van de A en B groep en de rest om negen uur. Onder hen ook de Trappertjes die een leuke rit van ruim 30 km door de Buisse Heide en de Pannenhoef reden.
De A groep begint intussen alweer goed op gang te komen, zij reden ruim 102 km over voornamelijk Belgisch grondgebied. De B groep reed net een paar kilometer meer, maar die groep was dan ook twee keer zo groot. Zij hadden Lage Zwaluwe als keerpunt. De C groep bezocht de Antwerpse haven, de D groep koos voor Zevenbergen en de E groep reed over de Brabantse Wal. Het mooie is dat eigenlijk iedereen met een blij ( en licht vermoeid) gezicht weer terug kwam, wat goed weer al niet kan doen.

Aandacht
Enkele puntjes die wat aandacht vragen: het invullen van de aanwezigheidslijst bij de zondagse ritten, belangrijk voor oa de statistieken. Ten tweede: ook al rijden we in twee groepen gesplitst, we zijn géén colonne. Het is heel leuk als medeweggebruikers ons voorrang geven maar we mogen het niet zelf nemen.

Zomertijd
Zondag 26 maart is de zomertijd in gegaan. A en B groep vertrekken weer om 8.30 uur en de C, D en E groep om 9.00 uur, natuurlijk bij café van T in Wernhout.

Delen via:

Uit de Bode van 15-03-2023

Trappistentrappers opnieuw in regen en wind

Het leven wordt niet bepaald gemakkelijker als je de wind tegen hebt en dat geldt zeker ook voor fietsers. Het is niet erg als souplesse plaats moet maken voor stoempen, maar het mag niet te lang duren.

Onze A groep had het misschien nog het best bekeken toen ze met 16 man in westelijke richting vertrokken en daardoor met wind in de rug naar huis konden rijden. De overige groepen kozen noordelijke of oostelijke richting om te vertrekken en het gevolg laat zich raden. De B groep van ca 17 man, de C groep met 13 man en de D groep met 6 man hadden het dan ook bij tijd en wijlen best wel taai, een aantal haakte dan ook voortijdig af. Voor sommigen is de afstand in deze beginperiode al aan de ruime kant en met een kleinere groep kom je ook nog wat vaker op kop, dan doet het zeer en kan het wel eens teveel worden. De 9 man tellende E groep besloot om het rondje wat in te korten. Het was niet alleen de stevige wind, ook het aanhoudende gemiezer was onaangenaam. Het is nog even wachten op beter fietsweer zodat we iets gemakkelijker kunnen trainen, de groepen wat groter worden en het fietsplezier samen met de conditie weer toenemen.

Programma
Het kan eigenlijk alleen maar beter worden en daarom gaan we aanstaande zondag 19 maart weer met frisse moed van start. De A en B groep vertrekken om 8.30 uur en de C, D en E groep volgen om 9.00 uur. Voor afstanden en rituitzetters zie het programma op trappistentrappers.nl

Delen via:

Uit de bode van 08-03-2023

Trappistentrappers eerste rit in regen en kou

Het seizoen is weer begonnen. Dat we er erg veel zin in hebben mag wel duidelijk zijn. Met een grote opkomst van meer dan honderd leden ging ons zomerseizoen op de weg van start.

Het werd een redelijk goede start maar geen droomstart, daarvoor was het te koud en regenachtig. Gezien de meeste groepen in noordelijke richting de kleipolders in trokken kwam zowat iedereen ook nog behoorlijk besmeurd weer terug. De C groep kende daarnaast nogal wat pech en oponthoud met een tweetal renners die onderuit gingen op een rotonde en twee lekke banden die ter plekke gerepareerd moesten worden.
Maar genoeg gedroeftoeterd, we zijn geen watjes, naast kommer en kwel waren er vooral veel mooie dingen. Zo werden er meteen al leuke ritten gereden in grote groepen met een aardig tempo en velen van ons waren wel blij om eindelijk weer in hun vertrouwde groep van start te kunnen gaan. En wat te denken van de E groep die enkele jaren uit de roulatie is geweest maar nu met 10 man weer een prima rondje heeft kunnen rijden, dat biedt perspectief. En dat alle vijf de groepen dit jaar kunnen beschikken over een eigen volgbus met chauffeur is ook wel iets om blij van te worden.

Het begin is gemaakt, de rest volgt vanzelf. Volgende week gaan A en B groep om 8.30 uur van start en de C, D en E groep vertrekken om 9.00 uur bij Café van T in Wernhout. Op trappistentrappers.nl lees je alles over de rituitzetters en de te rijden afstand.

Delen via:

Programma

Hierboven onder het tabblad ‘Nieuws’ vind je ‘Programma’, dit is een overzichtje van de komende weken met de rituitzetters, afstanden en vertrektijden.
Dit programma wordt telkens zo snel mogelijk bijgewerkt.
Als de link geopend is op je smartphone kun je in Chrome op het menu klikken (de 3 puntjes rechtsbovenin) en dan op ’toevoegen aan startscherm’. Dan komt het als een ‘app’ op je mobiel te staan. In Safari (Iphone) klik je op het Delen-icoontje (blokje met pijltje omhoog, middenonder) en vervolgens op ‘Zet op beginscherm’. Zo heb je het programma altijd snel bij de hand..

Delen via:

Trappistentrappers community

Aan het begin van dit nieuwe seizoen hebben we ook een nieuwe Whatsappgroep gemaakt genaamd ‘Trappistentrappers’.
Het betreft een overkoepelende Whatsappgroep ( een community genaamd) waarin alle bestaande Whatsappgroepen van onze club zijn opgenomen, de A, B, C, D en E appgroep dus.
De huidige appgroepen blijven gewoon bestaan, daar veranderd niets aan.
In deze nieuwe overkoepelende appgroep kunnen alleen bestuursleden berichten plaatsen, bijvoorbeeld over aankomende activiteiten. Ieder geplaatst bericht zal dan meteen alle leden bereiken. Het is dus wel belangrijk dat alle leden lid worden van deze Trappistentrappers community.
Op de geplaatste berichten kan niemand reageren, dus geen last van discussies, overbodige berichtjes, felicitaties of wat dan ook.
Clubleden die géén lid zijn van een bestaande appgroep kunnen zich melden bij een van de bestuursleden om te worden toegevoegd.

Delen via:

Clubkampioenschap 2022

Onze clubkampioenen van 2022 zijn bekend!

Op de eerste plaats bij de heren: Willy Kustermans (links), op de tweede plaats : Ruud Peeters en op de derde plaats: John Antens (niet op de foto).

Bij de dames werd Gerda Nouws (links op de foto) eerste, Leontien van Aert (rechts) werd tweede en Lara van Alphen eindigde als derde.

Bij de Trappertjes werd Jarno Leenaerts eerste, Isa Leenaerts tweede en Daan de Bruijn kwam op de derde plaats.

De volledige lijst van de Heren, de Dames en de Trappertjes vindt je hier

Delen via:

Nieuwe kleding passen

Op dinsdag 7 februari kun je bij café van T terecht tussen 19.00 en22.00 uur om de nieuwe clubkleding te passen. Ook op zaterdag 11 februari ben je welkom bij datzelfde café van T
’s middags tussen 14.00 en 16.00 uur.
Met een nieuwe leverancier is het belangrijk om te passen want de maten en pasvorm komen wellicht niet helemaal overeen met wat we gewend waren.

Delen via:

Wisseling van de wacht

Op de jaarvergadering van maandag 30 januari zijn bestuursleden Denis-Jan Groen en Anita van Aert afgetreden, Denis-Jan was onze voorzitter en Anita was secretaris. Uiteraard waren daar bloemen en mooie woorden voor hun jarenlange inzet. Tot nieuwe bestuursleden zijn gekozen: Leontien van Aert en Eric Goos, die we heel veel succes wensen in hun nieuwe functie.

Denis-Jan en Anita hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Delen via:

Nieuwe clubkleding

Op jaarvergadering kwamen niet alleen de bekende, jaarlijks terugkerende agendapunten ter sprake maar dit keer ook de introductie van de nieuwe kledinglijn (van Yarn). Het verschil met onze huidige clubkleding kan haast niet groter zijn, zowel wat de kleurstelling betreft maar ook de moderne uitstraling. Kijk en bewonder:

Voor alle duidelijkheid, de kleuren zijn oranje met navyblauw.
Details over de pasavond/middag en bestelmogelijkheden volgen zo snel mogelijk.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG