Limburgrit, zondag 20 juni

Door Kevin Aernouts.

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver, de jaarlijkse rit van de Trappistentrappers in het mooie Zuid-Limburg. Door Corona-maatregelen en een bedrijfsovername van de vaste uitvalbasis Camping De Bron in Valkenburg had het bestuur dit jaar een extra uitdaging alles te organiseren. Gelukkig werd op het laatste moment een nieuwe uitvalbasis voor dit jaar gevonden bij Camping De Bosrand in Sint-Geertruid. Al met al was de totale opkomst van 23 man toch nog een mooie opkomst. 

Om 08.00 uur arriveerde we, samen met onze chauffeur van de dag Piet van Hees, in Sint-Geertruid waarna iedereen zich omklede en in het Limburgse zonnetje genoot van een kop koffie op het camping terras. Rond 09.00 uur vertrokken de 3 verschillende groepen voor hun ritten.

De A-groep vertrok met 6 man voor hun rit van 160 km, de B/C-groep mocht zich opmaken voor een rit van 110 km en ook de D-groep liet de uitvalbasis achterzich, zij voor een rit van 90 km. In de eerste helft van de ritten bleken bij sommige groepen de krachtsverschillen wat uit een te liggen waardoor er tijdens de pauze nog wat gewisseld zou worden. 

Alle groepen arriveerde mooi op de helft van hun routes bovenop het Drielandepunt in Vaals waar chauffeur Piet met de bus stond te wachten en iedereen even kon genieten van een welverdiende pauze. Nadat iedereen zijn shirtje weer volgestopt had met extra eten en de bidons weer aangevuld waren met de nodige dorstlesser konden de routes weer hervat worden.

In de twee helft van de routes was er iedere groep een leuke en sportieve strijd op alle klimmetjes die aangedaan werden. Moe maar voldaan en zonder noemenswaardige voorvallen arriveerde alle 3 de groepen rond 15.00 uur weer op Camping De Bosrand, waarna iedereen na een paar cola zich op kon gaan maken voor een verfrissende douche. Om 16.00 uur werd in het restaurant de soep opgediend waarna iedereen kon genieten van een lekker Limburgs stoofpotje of een varkenshaas saté, uiteraard nog een goed toetje na en een mooi woordje van het bestuur waarna we rond 18.00 uur weer terug richting Wernhout konden gaan rijden.

Het was weer een prachtige dag, met schitterend weer waarin alle gelederen van de Trappistentrappers samen genoten is van mooie ritten en een gezellig samen zijn!

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG