Koninginnenrit

In grote wedstrijden krijgt de zwaarste rit de naam van koninginnenrit. Bij WTC de Trappistentrappers is dit niet de zwaarste rit maar de laatste, en veruit de leukste, rit van het seizoen  die deze naam draagt.
Op de 4e zondag na Bloemencorso (en dat is de 1e zondag van september) rijden we onze “koninginnenrit”, een gezamenlijke rit van alle groepen, senioren en jeugd. Na afloop van deze rit worden de hoogtepunten van het afgelopen wegseizoen besproken en het aanwezigheidsklassement bekend gemaakt.

De Koninginnenrit
In groepen van maximaal 25 personen wordt een door de commissie vooraf bekend gemaakte route gereden, met de goede gewoonte halverwege de rit een pauze te houden voor de koffie met gebak. De samenstelling van de groepen wordt willekeurig bij het vertrek bepaald. Tijdens de rit wordt er in de groep gerouleerd volgens het molenprincipe. De snelheid van de groepen bedraagt 28 km/h.
Hierdoor kan er veel contact tussen de leden onderling plaatsvinden.

Vanaf 2013 is de organisatie van de koninginnenrit in handen van een commissie. Hierin zit tenminste 1 volgbuschauffeur. De rit is een dankbetuiging aan de volgbuschauffeurs die het hele seizoen zo een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG