Fiets praat 23-06-2021

Helaas had de Bode opnieuw geen plaats voor ons, hierbij het aangeleverde artikel.

Het Langste Dag Trappistentrappers team 

Foto: Trappistentrappers

Druk weekend voor Trappistentrappers

Wernhout – Soms komt alles tegelijk. Het begon al op vrijdag in de aanloop naar de Langste Dag Challenge, op zaterdag gevolgd door de Limburgrit en onze reguliere ritten op zondag.

 Dat was nog lang niet alles van afgelopen weekend. Op zaterdag kwam er ook een rit naar Scherpenheuvel bij, op zondag kwamen de mannen van de LDC terug, reed de damesgroep een feestrit en stond er een mooie uitdaging voor de Trappertjes op het programma.

Langste dag
Vrijdag reed een groepje van vijf renners naar Utrecht. Met een ommetje over Kinderdijk kwamen ze daar aan met 133 km op de teller. Zaterdagochtend gingen ze dan met de inmiddels aangesloten nummer zes van start voor de Langste Dag Challenge, een ronde van 300 km die overigens iets was ingekort ivm de omgevallen bomen in Leersum. Met een gemiddelde van 33,5 in het uur valt dit beslist onder de noemer topsport. Op zondag fietsten ze ruim 105 km terug naar huis. Zoiets doe je niet zomaar, dat is pure passie voor het fietsen.

Limburg
Zaterdagochtend in alle vroegte reed een groep van 23 Trappistentrappers een heerlijke fietsdag in Limburg tegemoet. Prima fietsweer en een goed georganiseerde tocht waarin ‘na elk dal gelukkig ook weer een piek kwam’. Met dank aan volgbus chauffeur Piet van Hees en natuurlijk de uitzetters van deze prachtige ritten: Wil, Ada en Kevin Aernouts. Een uitgebreid verslag met foto’s zie je op onze website.

Zondag

Met zoveel andere ritten in het weekend was de bezetting wel iets minder, al zijn er altijd straffe mannen bij die zowel op zaterdag als op zondag fietsen.
Een combinatie van A en B groep reed met 41 man, gesplitst in twee groepen. De volgbus bewees zijn dienst al in de eerste 15 km door twee lekke banden. En opnieuw tegen het einde toen één renner te kampen kreeg met technische mankementen en één het einde van z’n latijn had bereikt. De mooie rit door de polders eindigde na 107 km.
Onze C groep vertrok met 30 deelnemers voor een ronde van bijna 95 km. Een probleemloos rondje mogen we wel zeggen, via Zevenbergen en Nispen, al kon de wind het af en toe wel wat zwaar maken.
Eén van onze dames vierde haar zestigste verjaardag met het damesteam. Ze reden een hele leuke maar vooral ook gezellige rit van 77 km inclusief een koffiestop en een nazit die al net zo gezellig was als de rit zelf. Daardoor werd het bij de D groep een mannen aangelegenheid. Ze reden met 12 man een rondje van 85 km door beide Baarles met enkel een lekke band van de rituitzetter.

Trappertjes
Voor onze kleinste clubleden hadden de leiders een leuke verrassing in petto, een rit naar de Oekelsebaan om te gaan trainen op het crossterreintje van Bart die zo gewoon is gebleven. Het toeval wil dat er de avond tevoren een flinke klets regen was gevallen met een heerlijke modderpoel tot gevolg en wat is er nou leuker dan met mooi weer door het slijk te banjeren. De beentjes zijn kort, de heuveltjes hoog en dat viel nog helemaal niet mee. Vallen, opstaan en doorgaan. Het terrein is misschien niet zo groot maar het plezier was des te groter en het leverde hele mooie plaatjes op die ook op onze website te bewonderen zijn. Eenmaal thuis mochten pa en ma proberen de kindertjes en het materiaal weer schoon te schrobben.

Programma
Aanstaande zondag vertrekken A en B groep om 8.30 uur, de rest om 9.00 uur. De rituitzetters zijn: Willy Kustermans, André Braspenning, Cees Boot en Bernard Martens.

Nog enkele foto’s van de Langste Dag Challenge:

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG